A bitcoin megrekedt, de a profi kereskedők még mindig 80 ezer dollárt várnak januárra

-

A bitcoin árfolyama ellenállásba ütközött, miközben 7,75%-kal maradt el eddigi csúcsaitól, de a származtatott adatok azt mutatják, hogy a profi kereskedők még mindig 80.000 dollárt várnak januárra.
Az időkeret kiválasztása a technikai elemzéshez mindig trükkös téma, de általában minél hosszabb a trend, annál nagyobb az esélye, hogy érvényesülni fog.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Aki például a Bitcoin (BTC) 3 napos grafikonját elemzi, az vitathatatlanul egy emelkedő csatornamintát fog azonosítani, amely június végén kezdődött.
A bitcoin ára USD-ben az FTX-en. Forrás: Tradingview

A medvék is mindig megtalálják a módját, hogy igazolják nézeteiket annak ellenére, hogy a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, miután az Egyesült Államok fogyasztói árai átlagosan 6,2%-kal emelkedtek, ami az elmúlt 30 év legnagyobb inflációs hulláma.
A Glassnode on-chain elemzőcég adatai azonban azt mutatják, hogy a hosszú távú befektetők abbahagyták a nettó felhalmozást, és most az altcoinokba diverzifikálnak.
William Clemente elemző szerint a befektetők ezen osztályának legutóbbi nettó eladásai az első volt 6 hónap óta, ami az „erőben eladás” lépést jelzi.
Érdemes kiemelni, hogy a Bitcoin-hálózatot november 14-én frissítették a szkriptelési és adatvédelmi képességek javítása érdekében.
Kereskedési szempontból ez egy potenciális „add el a hírt” eseményt hoz létre, mivel a javulást a közösség javarészt már várta.

Az adatok azt mutatják, hogy a profi kereskedők semlegesek vagy bullishok

Ahhoz, hogy megértsük, mennyire hajlanak bullishra vagy bearishre a profi kereskedők, elemezni kell a határidős bázisrátát.
Ezt a mutatót gyakran határidős prémiumként is emlegetik, és a hosszabb távú határidős szerződések és az aktuális azonnali piaci szintek közötti különbséget méri.
Egészséges piacokon éves szinten 5%-15%-os prémium várható, ami egy contango néven ismert helyzet. Ezt az árkülönbséget az okozza, hogy az eladók több pénzt követelnek, hogy tovább tartsák vissza a kiegyenlítést.

A bitcoin 3 hónapos határidős prémiuma. Forrás: Laevitas.ch

Figyeljük meg a november 9-i 20%-os kiugrást, amikor a bitcoin 3 nap alatt 14%-os nyereséget halmozott fel.
A túlzott optimizmus e rövid időszaka aztán visszahúzódott, mivel a BTC 9%-kal korrigált a 69.100 dolláros történelmi csúcs után november 10-én.
Jelenleg a prémium egy egészséges 12%-on áll, ami a bizalmat jelzi ezeknek a kereskedőknek.

Az opciós kereskedők nem ennyire bullishak

A határidős eszközre jellemző külső hatások kizárása érdekében az opciós piacokat is elemezni kell.
A 25%-os delta-skew a hasonló vételi és eladási opciókat hasonlítja össze. A mérőszám pozitívvá válik, ha a félelem uralkodik, mert a védő eladási opciók prémiuma magasabb, mint a hasonló kockázatú vételi opcióké.
Ennek az ellenkezője érvényesül, amikor a kapzsiság az uralkodó hangulat, ami a 25%-os delta-skew mutató negatív tartományba tolódását okozza.

Deribit BTC opciók, 25% delta-skew. Forrás: Laevitas.ch

A -8% (kapzsiság) és +8% (félelem) közötti skew mutató semlegesnek tekinthető. Szeptember 29-én volt az utolsó alkalom, amikor ez a mutató ezen a tartományon kívülre került, elérve a +10%-ot.
Érdekes módon ugyanezen a napon ért véget egy 23 napos medvemozgás, amely a Bitcoint a szeptember 6-i 52.700 dollárról 41.000 dollárra vitte.

Ami a jelenlegi semleges, 25%-os delta-skew-t illeti, ezt úgy is lehet értelmezni, mint egy „félig teli poharat”, mert a profi kereskedőket valahogy nem zavarja a 95%-os éves nyereség.
Az adatok azt mutatják, hogy van még hely a Bitcoin-vásárlók további tőkeáttételére, ami ideális esetben azt jelentené, hogy az árfolyam továbbra is a június végén elindított emelkedő csatornán belül marad.

Olvastad már? A nagyhalak már értékesítenek – 5 jel, amire érdemes figyelni a Bitcoint illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

8 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Amiért a Bitcoin továbbra is legyőzheti a medvéket

Will Woo on-chain elemző kommentálta a Bitcoin (BTC) árfolyamának alakulását, megjegyezve, hogy a medvepiacra való visszatérés lehetséges. Az X-en Woo megállapította, hogy a Bitcoin a Short-Term...

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.16.

Prémium Ripple (XRP) Az Ripple (XRP) az 0,50 dolláros ellenállással küzd, ahogy a Ripple és az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a keddi utolsó előzetes tárgyalási konferenciára...

Bonk (BONK) technikai elemzés 04.16.

Prémium Bonk (BONK) A Solana-alapú mémcoin a Bonk (BONK) a CoinMarketCap adatai szerint tovább növelte veszteségeit, és ezzel a második legnagyobb csökkenést mutató eszköz lett az elmúlt...

Három kriptós cég ellen is eljárást indítottak az ausztrál hatóságok

Az ausztrál értékpapír-felügyeleti hatósága, az ASIC bejelentette, hogy három, kriptoipari befektetési vállalat ellen is eljárást indítottak, lakossági információk alapján. A cégek a gyanú alapján különböző...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!