Steve Wozniak ismét a kriptókkal kapcsolatban figyelmeztetett

-

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak a bitcoint matematikai tisztaságnak tekinti, és dicséri a rögzített kínálatot.
Ugyanakkor azt mondta, hogy a kormányok soha nem fogják megengedni, hogy kikerüljön az ellenőrzésük alól.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Ha eljutna arra a pontra, hogy minden kriptóban történik, és nem a kormányokon keresztül megy át a megfigyelés, az adózás és minden ilyesmi, a kormányok egyszerűen betiltanák” – mondta az Apple társalapítója.

Steve Wozniak szerint a kormányok soha nem fogják megengedni, hogy a kripto kikerüljön az ellenőrzésük alól

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak a Yahoo Finance-nak adott pénteki interjújában beszélt a kriptopénzekről.
Azt kérdezték tőle: „Ön a kripto híve?”
Az Apple társalapítója így válaszolt:

„A kriptó a blokklánc révén rengeteg ígéretet hordoz a különböző dolgok tekintetében, amelyeket másképp tud csinálni, mint korábban az életben, egészen a választásokig. Nagyon megbízható formátummal rendelkezik, amelyet nem lehet könnyen módosítani, ha emberek irányítják.”

Kifejtette: „Nézzük meg az amerikai dollárjainkat, a kormány egyszerűen új dollárokat hozhat létre, és csak kölcsönözhet, és kölcsönözhet”.

Ezzel szemben megjegyezte, hogy a bitcoin fix kínálattal rendelkezik, hangsúlyozva:

„A Bitcoin matematika, matematikai tisztaság. Soha nem lehet másik bitcoint létrehozni.”

„A bitcoinnak nincs is olyan létrehozója, akiről tudnánk. A bitcoint nem néhány cég irányítja. Ez csak tiszta matematika. És én mindig a természetben hiszek az emberekkel szemben” – írta le továbbá, megjegyezve, hogy a természet „tényleg nem sokat változik”.
Wozniakot arról is megkérdezték, hogy szerinte a kripto meg fogja-e változtatni az üzletmenetet.

„Igen, abban a táborban vagyok, akik úgy vélik, hogy a kriptót hatékonyan fogják használni. Annyi digitális módunk van már arra, hogy fizessünk dolgokért, vagy akár csak pénzt utaljunk az embereknek. Ez egészen a Paypalig nyúlik vissza, és most már van Apple Pay és Apple Cash. Van Venmo. Tehát már vannak más módok is, mint a kriptó” – válaszolta.
Az Apple társalapítója azonban úgy vélekedett:
„A kriptó csak egy kis anonimitással rendelkezik. Nem tudom, hogy igaz-e, hogy ‘ó, istenem, úgy tudok dolgokat csinálni, hogy az emberek nem tudnak róla’. Úgy gondolom, hogy mindent, amit az életben teszel, azzal kapcsolatban ki kellene tudnod állni és azt mondani, hogy ‘Nos, ez vagyok én, aki ezt a tranzakciót végzi’. És [a] kriptovaluta esetében nehéz visszakövetni, hogy ki mit csinál. Bár lehetséges.”

Wozniak így folytatta: „Imádom, amikor az olyan emberek, mint [a Twitter vezérigazgatója,] Jack Dorsey arról beszélnek, hogy a kriptónak kellene az üzleti ügyleteink középpontjában lennie”.
Az Apple társalapítója azonban figyelmeztetett:

„A baj az, hogy a kormányok soha nem fogják hagyni, hogy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ha eljutnánk arra a pontra, hogy minden kriptóban történik, és nem a kormányokon keresztül megy át a megfigyelés, az adózás és a többi, a kormányok egyszerűen betiltanák. Nem adnák fel a hatalmukat.”

Mit gondolsz Steve Wozniak megjegyzéseiről? Várjuk hozzászólásodat a kommentszekcióban!

Olvastad már? Napi tőzsdemustra 11.01

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: The DEMO Conference

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A pénz útja a blokkláncon jobban nyomon követhető

Annak ellenére, hogy egyre elterjedtebb a digitális pénzügyi eszközök használata, a kriptopiac pedig egyre érettebb módon működik, még mindig tartja magát a vélekedés, hogy a...

Litecoin (LTC) árfolyam elemzése 05.06.

Prémium Litecoin (LTC) A Litecoin (LTC) árfolyamát a múlt hónapban a Litecoin medvei uralták, hiszen az érme piaci kapitalizációjának jelentős részét elvesztette. A zuhanás az LTC-t a...

A top 5 kihagyhatatlan kriptó minden portfólióhoz a híres kereskedő szerint

Vendégbejegyzés A kriptovaluták optimális keverékének feltárása egy befektetési portfólió számára létfontosságú, különösen akkor, amikor a bikafutás teljes lendületben van. A tapasztalt kereskedő megosztja meglátásait öt alapvető kriptovalutáról,...

Hogyan változtatja meg az új bikafutás a kriptovaluta piacot?

Vendégbejegyzés Megérkezett a pillanat - a Bitcoin felére csökkent, a bányászatért járó jutalom 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkent blokkonként. A kriptoközösség már régóta várta ezt a pillanatot,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!