Az SEC ismét késlelteti a VanEck Bitcoin ETF-ről szóló döntést

-

Az SEC ismét meghosszabbította a VanEck Bitcoin ETF-jének felülvizsgálatát. A döntést most novemberben hozzák meg.
Az SEC meghosszabbította a VanEck Bitcoin tőzsdén kereskedett alap kérelmének felülvizsgálatát – ismét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozóhatóság tegnap egy hosszabbítási értesítésben közölte, hogy most november 14-én ad választ arra, hogy jóváhagyja-e az ETF-et vagy sem.
A New York-i székhelyű vagyonkezelő cég igent vagy nemet vár az SEC-től a 2020 decemberi Bitcoin-ETF kérelmére.
A VanEck márciusban módosította a kérelmet, és azóta az SEC folyamatosan késlelteti a válaszadást.

„A Bizottság további 60 nappal meghosszabbítja a javasolt szabálymódosítás jóváhagyására vagy elutasítására vonatkozó határidőt” – áll a szerdai közleményben.

A Bitcoin ETF egy olyan befektetési eszköz, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy legnagyobb kriptovalutát képviselő részvényeket vásároljanak.
Más ETF-ek – például az arany, az ingatlan vagy a deviza – nagyon népszerűek az Egyesült Államokban.
Az SEC azonban többször is nemet mondott a Bitcoin- és kriptopénz-ETF-ekre. A testület azt mondja, hogy aggódik a kriptopiac ármanipulációja miatt.

A Bitcoin ETF és más kripto ETF-ek iránt azonban van éhség. Ezek ugyanis lehetővé teszik a befektetők számára, hogy anélkül fektessenek be a digitális eszközbe, hogy aggódniuk kellene a kriptopénz tényleges megvásárlása és biztonságos tárolása miatt – ami a régimódi, talán technofóbiás befektetőknek okozhat főleg gondot.
A VanEck egyike annak a 13 vállalatnak, amelyek az SEC-től várnak választ a jóváhagyásra. A főbb szereplők közé tartozik a One River Asset Management, a Valkyrie Investments, az Ark Invest és a SkyBridge Capital.
A Bitcoin és Ethereum ETF-ek elsöprő sikert arattak Kanadában – rekordokat döntöttek a kereskedés első napjaiban forgalmazott részvények mennyiségében.
Azóta a termékek iránti érdeklődés lecsillapodott: amikor a Purpose Bitcoin ETF elindult, az első napon 165 millió dollár értékben kereskedtek vele.
Mostanra ez a szám az elmúlt öt napban 843 ezer dollár körüli összegre csökkent a Torontói Értéktőzsde adatai szerint.
Az Egyesült Államokban azonban a szabályozó nagyfőnökök biztosra mennek: Gary Gensler, az SEC elnöke augusztusban utalt arra, hogy a Bizottság talán nem is hajlik arra, hogy jóváhagyjon egy Bitcoin ETF-et – bár azt mondta, hogy  „várakozással tekint” az SEC azon ETF-jeinek felülvizsgálata elé, amelyek a Bitcoin.alapú határidős ügyleteket követik, és amelyek a CFTC által szabályozott befektetési termékek.
Nem sokkal később a VanEck kérelmezte a Bitcoin-alapú határidős ETF-termék létrehozását.
A határidős ETF lehetővé tenné a befektetők számára, hogy olyan részvényeket vásároljanak, amelyek határidős szerződéseket képviselnek (amelyek a Bitcoin árfolyamának emelkedésére vagy csökkenésére fogadnak), nem pedig magát a digitális eszközt.

Feltehetően az SEC könnyebben jóváhagyhatja a Bitcoin határidős ETF-et, mivel ezekkel a szerződésekkel szabályozott piacokon, például a chicagói árutőzsdén (CME) kereskednek.
Egyes Bitcoin ETF-puristák szerint azonban egy határidős ETF viszonylag kevéssé hatékony és kevésbé kívánatos lenne, mivel a spot-alapú termékekkel ellentétben kevésbé likvidek és költségesebbek mind a kibocsátók, mind a befektetők számára.

Olvastad már? Nem a hodlerek adtak el

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!