Amerikai kormányzati alkalmazottat vádolnak kriptobányászattal

-

A New York-i megyei jegyzői hivatal alkalmazottja állítólag több mint 40 eszközt használt kriptobányászatához jogtalanul.
A New York-i Suffolk megye jegyzői hivatalának informatikai műveleti felügyelője, Christopher Naples állítólag arra használta fel a pozícióját, hogy kriptobányászati berendezéseket helyezzen el különböző helyeken a New York megyei Riverhead központban, ahol dolgozott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Naples állítólag 46 eszközt állított fel kriptobányászathoz, „olyan helyeken, mint egy használaton kívüli elektromos falpanel vagy a padlódeszkák alatt” – olvasható az AP News szerdán közzétett közleményében.
A kriptobányászat költséges vállalkozás lehet, néha speciális felszerelést igényel a feladathoz, valamint megemeli az elektromos költségeket, bárhol is állítják fel a bányászati készülékeket.
A bányászati berendezések jelentős mennyiségű hőt is leadhatnak, ami tovább növeli az egyenletet.
Timothy Sini, Suffolk megye kerületi ügyészének nyilatkozatában szereplő idézet szerint:

„A kriptopénz bányászata óriási mennyiségű erőforrást igényel, és a bányászoknak el kell igazodniuk abban, hogyan fedezzék ezeket az áram- és hűtési költségeket”. Sini hozzátette, hogy Naples „megtalálta a módját, sajnos az adófizetők hátán”.

A dolgozó erőfeszítései állítólag legalább 6000 dollárnyi elektromos költséget róttak Suffolk megyére, állítja a közlemény.
Naples számos jogi állítással néz szembe, például nagy értékű lopással, és akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A bíróságok óvadék letétele nélkül szabadon engedték Naplest, amíg a további jogi eljárásra vár.
Egy szerdai sajtóértekezleten – amint arról a Newsday cikke beszámolt – Sini azt mondta:

„Nem fogjuk eltűrni, hogy a megyei alkalmazottak, akik már közalkalmazottak, ellopják az adófizetők pénzét, és törvénytelenül használják az állami forrásokat saját személyes hasznukra”.

Olvastad már? Mely stabilcoinok voltak valójában „stabilak” az e heti hirtelen bitcoin-árzuhanás során?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!