A második legnagyobb amerikai jelzáloghitelező még idén elfogadja a kriptofizetéseket

-

A cég második negyedéves eredményeiről szóló konferenciahívás során a United Wholesale Mortgage vezérigazgatója, Mat Ishbia felvázolta a kriptofizetések idei elfogadásának terveit.
A United Wholesale Mortgage (UWM), a második legnagyobb amerikai jelzáloghitelező idén tervezi a kriptovaluta-fizetések elfogadását, kezdve a bitcoin (BTC) fizetéssel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az UWM vezérigazgatója, Mat Ishbia hétfőn, a cég második negyedéves eredményeivel kapcsolatos konferenciahíváson fedte fel a kriptopénzekkel kapcsolatos terveket – a cég a negyedévben 138,7 millió dolláros nettó nyereséget ért el.

„Izgatottak vagyunk, hogy remélhetőleg (idén) valóban előbb tudjuk ezt végrehajtani, mint bárki más az országban” mondta Ishbia.


A Detroit Free Pressnek augusztus 16-án nyilatkozva Ishbia elmondta, hogy a lépés valószínűleg még ebben a negyedévben vagy a negyedik negyedév elején fog megtörténni, és hozzátette: „Azt hiszem, a Bitcoinnal kezdjük, de vizsgáljuk az Ethereumot és másokat is”.
„Előbb sétálunk, mint futunk, de ugyanakkor egyértelműen vezető szerepet töltünk be a technológia és az innováció terén, és mindig is igyekszünk a legjobbak és a vezetőek lenni mindenben, amit csinálunk”.
„Ez a terv. Nyilvánvalóan nincsenek garanciák – még mindig dolgozunk néhány részleten” – tette hozzá a vezérigazgató.
Az UWM 2020-ban a második legnagyobb jelzáloghitelező volt, és 560 798 kölcsönt nyújtott közel 183 milliárd dollár értékben.
A Quicken Loans vezette a mezőnyt, és 1,1 millió hitelt kezdeményezett 314 milliárd dollár értékben.
A kripto használata ingatlanvásárlásoknál hét éves múltra tekint vissza, a BitPay segített megkönnyíteni egy Lake Tahoe-i ingatlan eladását, amely 2014-ben 1,6 millió dollárért kelt el BTC-ben, azonban a kripto-jelzáloghitelek törlesztése viszonylag új jelenségnek tűnik.
Áprilisban a Matrix Mortgage Global, egy torontói székhelyű jelzáloghitel-közvetítő cég bejelentette, hogy BTC-t, Ethereumot (ETH), Bitcoin Cash-t (BCH) és számos stabilcoin-t fogad el szolgáltatásaiért a Bitpay-n keresztül.

A Cointelegraph augusztus 4-én arról számolt be, hogy a spanyol politikai párt, a Néppárt olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely lehetővé tenné az ingatlantulajdonosok számára, hogy kriptovalutával fizessék a jelzáloghiteleket, és engedélyezné az ingatlanszektornak, hogy saját kriptovalutát használjanak jelzáloghitelek vásárlására.

Olvastad már? A Facebook felkészül a kriptofizetések bevezetésére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!