A dark webesek ellenőrzik a piszkos bitcoinokat

-

Az Antinalysis nevű dark webes eszközzel a bűnözők ellenőrizhetik a kockázati szintet, mielőtt megpróbálnák beváltani a bűncselekményekből szerzett kriptókat.
Egy újonnan kifejlesztett eszközzel az internet sötét oldalának bűnözői ellenőrizhetik, hogy mennyire tiszta a bitcoinjuk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Antinalysis nevű eszközt valószínűleg egy darknetes piac egyik adminisztrátora építette, hogy segítsen a kereskedőinek a bitcoin tisztára mosásában – derül ki Tom Robinson, az Elliptic nevű, londoni székhelyű blokkláncvizsgáló cég társalapítójának elemzéséből.
Miután egy pénztárcát összekapcsoltak az Antinalysisszel, az eszköz elemzi, hogy honnan származik a benne lévő Bitcoin, és hogy mennyire kockázatos azt tartani.
A darknetes piacokról, zsarolóprogramokból és lopásokból szerzett bitcoinok „extrém kockázatúnak” minősülnek, míg a tőzsdékről származó bitcoinok és a frissen bányászott érmék „kockázatmentesp eszközöknek minősülnek.
Az értékelés segít a bűnözőknek kiszámítani, hogy mennyire valószínű, hogy a kriptopénz-tőzsdék bűncselekményből származó jövedelemként jelölik meg a kriptót – írta Robinson.
Az Elliptic ezeket az eszközöket a kriptopénz-tőzsdék számára biztosítja.
Az Antinalysis a Toron fut, egy olyan adatvédelmi webböngészőn, amely lehetővé teszi a dark webhez való hozzáférést. Egy kockázati jelentés elkészítése körülbelül 3 dollárba kerül.
Az Elliptic tesztelte az eszközt, és megállapította, hogy rosszul érzékeli a főbb dark webes piacokra mutató linkeket.

„Ez talán nem meglepő – a pontos blokklánc-elemzés biztosítása jelentős technológiai és adatgyűjtési beruházásokat igényel, hosszú időn keresztül” – mondta Robinson.

Brian Krebs biztonsági szakértő elemzése szerint az Antinalysis által szolgáltatott eredmények megegyeznek az AMLBot, egy pénzmosás elleni felderítő szoftver által szolgáltatott eredményekkel. Ez arra utal, hogy a bűnözők az AMLBot API-jára építették az eszközt – mondta Robinson.
Robinson az Antinalysis készítőjét egy kábítószerekre szakosodott dark webes piactér egyik fejlesztőjeként azonosította.
A 2020 végén indított piactér bitcoinban, és az adatvédelem-fókuszú moneróban fogad el fizetéseket.

Robinson szerint az Antinalysis elindítása megmutatja, hogy a bűnözők számára milyen nehéz a bitcoinból származó bevételeket beváltani, ugyanakkor a bűnözésre irányuló blokklánc-analitikát is először teszi elérhetővé a nyilvánosság számára.
Végül is 3 dollár nem számít soknak egy több százezer dollárt tisztára mosó bűnöző számára. A szolgáltatásért való fizetés azonban hagyhat maga után nyomokat.

Olvastad már? Hackerek után kell kutatnia a Binance-nek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel. A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a...

Itt az altcoin-szezon: Legjobb tippek a robbanásszerű növekedéshez

Vendégbejegyzés A piac forrong a különböző kriptopénzek számára ígéretes időszak beköszöntével. A 2024-es bikafutás beindulásával a figyelem az ígéretes altcoinok felé fordul, amelyek jelentős növekedést könyvelhetnek...

Hogyan segíthet a Bitcoin abban, hogy Solana új ATH-ra emelkedjen

Daniel Cheung, a Syncracy Capital társalapítója szerint a Solana (SOL) ára új All-Time High (ATH) szintre emelkedhet. Ezt Cheung az X-en tette közzé. Elmondása szerint a...

A Bitcoin fellendülőben van, a feleződés óta a legmagasabb áron van

A Bitcoin árfolyama a múlt havi feleződés óta most érte el a legmagasabb pontját, és több mint egy hónapja nem látott szintet ért el. A Bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!