Texasban már a bankok is tarthatnak bitcoint

-

Az állam képviselői megszavazták a jogszabályt, amely törvényes státuszt ad a kriptopénzek számára.
Ez alapján a Texas államban működő bankok bitcoin-alapú számlákat is vezethetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Texasi Bankszövetség, az állam banki szabályozó szervezete csütörtökön adta ki a hivatalos állásfoglalást, amely alapján az állami bankok már törvényesen birtokolhatnak bitcoint és más kriptopénzeket.
A hivatalos megfogalmazás szerint „a bankok virtuális pénzeket is tarthatnak az ügyfeleik megbízásából, amíg a bank megfelel a vonatkozó szabályzatoknak, hatékonyan kezeli a felmerülő kockázatokat, és jogszerűen végzi a dolgát”.
A testület a bejelentésében kicsit bővebben is kitér a virtuális pénzek definíciójára. Ez alapján a fizikai formában nem létező, blokklánc alapú pénzek tartoznak ide, amelyek a tulajdonos privát kulcsával hozzáférhetők.
A bank az ügyfél megbízásából kezelheti ezeket a kulcsokat, amely lehet a bank által létrehozott kulcs, de lehet az ügyfél saját, korábbi kulcsa is. (Szerkesztői megjegyzés: ha nem nálad van a kulcs, akkor az nem a te bitcoinod.)

„A letétkezelési szolgáltatással párhuzamosan többféle tárolási megoldás is elérhető a banknál, mindegyik más-más biztonsági, kényelmi szintet jelent. A bank természetesen ajánlást fog majd adni, hogy adott helyzetben melyik a legjobb tárolási metódus.”

A bank számára ajánlott a biztosítójával is egyeztetni a kriptopénzek kezelését, azok mennyiségét, hogy kalkulálni lehessen ezekkel.
Az új szabályzat nem sokkal azután látott napvilágot, hogy az állam képviselői múlt hónapban megszavazták az új törvényt, amely tisztázza a bitcoin jogi státuszát.

Az USA több más államában ez már korábban megtörtént, Wyoming és Nebraska már jó ideje aktívan segíti a kriptoipar fejlődését. Wyoming államban pedig tavaly szeptember óta a Kraken kriptotőzsde engedéllyel működő bankként is funkcionál.
A szövetségi szinten működő bankok pedig 2020 júliusában engedélyt kaptak, hogy az államban lévő fiókjaik kriptós szolgáltatásokat is nyújtsanak az ügyfeleik számára.

Olvastad már? DOGE vs BTC: megkezdődött a kripto „űrverseny” a BitMEX-szel – Elon Musk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!