A volt kriptoszkeptikus most mégis bitcoinba fektetné vagyona nagy részét

-

Carl Icahn másfél milliárd dollárt fektethet a kriptóba, miközben azt mondja, „a ma kibocsátott kriptopénzek nagy része nem fog túlélni.”
Carl Icahn volt kritposzkeptikus, az Icahn Enterprises alapítója a Bloombergnek elmondta, hogy most nagyszabású módon szeretne belépni a piacra – egy nagyjából másfél milliárd dolláros befektetéssel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Icahn egy befektető, valamint a Trump-adminisztráció volt tanácsadója, akinek nettó vagyona 15,6 milliárd dollárt ér a Forbes adatai szerint.
2018-ban Icahn a CNBC-nek azt mondta, hogy a kriptó „nevetséges”, és hozzátette, hogy „talán túl öreg vagyok hozzájuk, de nem nyúlnék ezekhez a dolgokhoz”.
Szerdán azonban már kissé más véleményen volt. Kifejtette, miszerint most azon morfondírozik, hogy belépjen a piacra, és ez nem arról szólna, hogy megvesz pár coint meg ilyenek.

„Úgy értem, a nagy dobás számunkra az egymilliárd, másfél milliárd dollár lenne … Nem fogom pontosan megmondani.”

Icahn ezzel csatlakozott azon milliárdosok egyre hosszabb listájához, akik az elmúlt 12 hónap során megváltoztatták véleményüket a kriptókról.
Amikor arról kérdezték, milyen kriptopéze van, a milliárdos nem fedte fel lapjait, inkább hangsúlyozta:

„A ma kibocsátott kriptopénzek nagy része nem fog túlélni, de úgy véljük, hogy a kriptopénzeknek ilyen vagy olyan formában meglesz a helyük a világban. Hogy világos legyen, soha nem vettünk még semmilyen kriptopénzt, de már tanulmányozzuk őket.”

Icahn úgy véli, hogy azok a kriptopénzek, amelyek nem viselkednek legalább értéktárolóként, el fognak tűnni a piacról, miközben „néhány biztonságos értékforma” túlél majd.
Az Icahn Enterprises egy 14,5 milliárd dollárt érő amerikai konglomerátum, amely a CVR-ben, a Pep Boysban és a Trump Entertainment Resortsban is rendelkezik befektetésekkel.


Ryan Adams, az Ethereum szószólója, a Mythos Capital kriptobefektetési cég és a Bankless alapítója a Twitteren arról spekulált, hogy Icahn közelmúltbeli sárkányeregetése azt jelentheti, hogy már most belépett a piacra:

„Ha Carl Icahn nem vett volna már egymilliárd dollárnyi ETH-t és BTC-t, akkor miért jelentené be, hogy egymilliárd dollárnyi ETH-t és BTC-t fog venni.”

A milliárdos a Bloombergnek továbbá kifejtette véleményét is a kriptopénzekről, mint mondta, a kriptopénzek értéke mögötti szkepticizmus egy kicsit félreérthető, miközben megkérdőjelezte az amerikai dollár belső értékét a kriptopénzekkel összehasonlítva, amely értéktárolóként és infláció elleni fedezetként is szolgálhat.

„Nos, mennyit ér a dollár? A dollárnak egyedül azért van értéke, mert használhatod adófizetésre.”

Amikor Icahntól azt kérdezték, hogy melyek a felhasználási esetek a kriptopénzek számára, a 85 éves befektető az Ethereum hálózatáról beszélt, megjegyezve, hogy „az Ethereum esetében ez a mögöttes blokklánc.

Szóval, az Ethereum két dologra jó: használható fizetési rendszerként, és használható értéktárolóként.”

„A Bitcoin számomra csak egy értéktároló” – tette hozzá.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!