Az ausztrálok több mint fele szerint Elon Musk találmánya a bitcoin

-

A válaszadók több mint 40%-a nem tudta, hogy a bitcoin korlátozott készlettel rendelkezik.

Az ausztrálokra ráférne némi tanulás a kriptovalutákkal kapcsolatban, mivel több mint felük úgy gondolja, hogy Elon Musk hozta létre a bitcoint – derült ki egy új felmérésből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Finder, Ausztrália leglátogatottabb összehasonlító webhelye 1004 ausztrált kérdezett meg kripovalutákkal kapcsolatos ismereteikről – írja a The Australian szerdai cikkében.
A felmérés eredményei szerint az ausztrálok 56%-a nem hallott a bitcoin titokzatos megalkotójáról, Satoshi Nakamotoról, és úgy tudja, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk hozta létre a világ legnagyobb kriptovalutáját.
A válaszadók jelentős része azt sem tudta, hogy a bitcoin kínálata 21 millió darabra korlátozódik, és 44%-uk szerint a bitcoin is korlátlan kínálattal rendelkezik, csakúgy, mint a fiat pénzek.
A felmérés azt is kimutatta, hogy sok ausztrál már fektetett be, vagy szeretne befektetni kriptóba – a válaszadók 25%-ának már van kriptója, vagy 2021 végéig tervez vásárolni.
A figyelemre méltó kriptopiaci hajlandóság ellenére az ausztrálok 20%-a nem tudja, hogyan vásárolhatja meg a digitális eszközöket.
A Finder új felmérése egy bitcoinkereskedési szolgáltatás kapcsán jött létre, amelyet a cég saját telefonos alkalmazásán keresztül indított el.

A Finder társalapítója és vezérigazgatója, Fred Schebesta elmondta, hogy az új szolgáltatás célja segíteni az ausztrálokat a kriptopiacra történő áttérésben.

„Leegyszerűsítettük a folyamatot, így a Finder alkalmazással csupán három perc a bitcoinvásárlás. Regisztrálsz, beírod az adataidat, és befizeted a pénzt, ennyi” – mondta.

Schebesta azt jósolja, hogy a bitcoin ára 250.000 dollárig fog menni 2021 végére.

„A jelenlegi zuhanás csak rövid távú dolog. A bitcoin ára azért zuhant, mert, Elon, Kína, vagy egy másik kormány mondott valamit” – jelentette ki az ügyvezető.

A kriptopiac a múlt héten hatalmasat zuhant, miután Musk bejelentette, hogy a Tesla felfüggeszti a bitcoinos fizetéseket autóiért. Amikor Musk  később arra utalt, hogy a Tesla eladni készül bitcoinállományát 2021 második negyedévében, a piac még tovább esett.

Olvastad már? A bankrendszer továbbra is kétszer annyi energiát fogyaszt, mint a Bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!