Az ethereum elérte az 500 milliárd dolláros piaci értéket

-

A bitcoinnak ezt 2020 decemberében sikerült először elérnie.
Az ethereum – a második legnagyobb kriptovaluta – mérföldkőhöz érkezett a jelenleg is tartó rali közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Május 12-én az ethereum ára újabb történelmi rekordot döntött, és a CoinMarketCap adatai szerint egészen 4346 dollárig emelkedett, így piaci értéke rövid időre meghaladta az 500 milliárd dollárt, majd szerdán közel 505 milliárd dollárig menetelt.
Az új mérföldkő az ethereum folyamatos hatalmas emelkedését jelzi, miután május 10-én, története során először túllépte a 4000 dolláros szintet.
A cikk írásakor az ETH 4300 dollár körül mozog, ami több mint 6,4%-os növekedést jelent az elmúlt 24 órában, és 30%-os nyereség az elmúlt hét napban.
A parabolikus hullámot követően az ethereum piaci összértékét tekintve jelenleg nagyobb, mint a Visa, és a JPMorgan befektetési bank.
A Visa piaci értéke 481 milliárd dollár, míg a JPMorgané 488 milliárd dollár a MarketWatch pénzügyi weboldal adatai szerint.
Az ethereum a második kriptovaluta, amely 500 milliárd dolláros piaci értéket ért el a bitcoin után, viszont lényegesen kevesebb időre volt szüksége ehhez.
A 2009 januárjában indított bitcoinnak csaknem 12 év kellett ahhoz, hogy elérje az 500 milliárd dolláros piaci értéket 2020 decemberében, valamivel 27.000 dollár feletti áron.
Az Ethereum-protokoll első verziója 2015 júliusában indult, tehát jelenleg ötéves és 10 hónapos a valuta.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin milliárdos lett, miután az ETH ára 3000 dollár fölé emelkedett május 3-án.
Megan Kaspar, a Magnetic digitáliseszköz-beruházási vállalat társalapítója úgy véli, hogy az ethereum jó úton halad a 8 és 10 ezer dollár közötti cél elérése felé 2021 végére.
Kaspar korábban azt jósolta, hogy az ETH el fogja érni a 3400 dollárt, amikor az ár 1200 dollár körül mozgott.

Olvastad már? Tényleg 46 millió amerikai birtokol bitcoint?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!