Mark Cuban befektet a CryptoSlam NFT-adatgyűjtőbe

-

Lassan minden második héten hírek érkeznek Mark Cubanról és NFT-mániájáról.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban saját kockázatitőke-társaságán, a Radical Investmentsen keresztül befektetett a CryptoSlam nevű NFT-adatgyűjtő szolgáltatásba.

A CryptoSlam 2018-ban indult útjára a texasi Austinban, amikor a digitális gyűjtemények rajongója, Randy Wasinger elindította az oldalt, a Major League Baseball bajnoki gyűjtemények nyomon követésére.
Wasinger azóta az internet egyik legnagyobb NFT-összesítőjévé fejlesztette weboldalát, amely több mint 50 különböző NFT-projekt kereskedési mutatóit követi nyomon – ilyen az NBA Top Shot, az NFT-fantázia futballjáték Sorare és a Cryptopunks művészeti projekt.
A CryptoSlam Medium közleményében Cuban elmondta, hogy a CryptoSlam „az iparág vezetője az NFT-k tranzakcióinak nyomon követésében”, és hogy fölénye „egyre csak növekszik”.
Hozzátette:

„Örülök, hogy részese lehetek a Randy által létrehozott kiváló társaságnak.”

Az NFT-k rövid ismertetése

Az NFT-k – azaz a nem helyettesíthető tokenek – lényegében digitális gyűjtemények és műalkotások, amelyeket főként az Ethereum-blokkláncon vásárolnak és adnak el.
A legértékesebb NFT token 69,3 millió dollárért kelt el, pedig bárki könnyedén lementheti a képet saját magának.
Akkor mégis miért érnek ennyit? A blokklánc megoldása rendkívül ötletes.
A blokklánc-technológia lényege egy igazán robosztus adatbázist szolgáltat, amely feltöréséhez a teljes hálózat számítási kapacitásának 51%-ára van szükség. Az Ethereum-hálózat esetében – amely sok ezer számítógépből áll – ez szinte lehetetlen.
Az NFT egy okosszerződést reprezentál ezen a blokkláncon; konkrétan egy token, amely megfelel – az NFT-k Ethereum hálózaton történő létrehozását szabályozó – ERC-721 szabványrendszernek.
Az okosszerződések önmegvalósító pénzügyi szerződések. Így a blokkláncnak köszönhetően az alkotó definiálhatja az elkészített gyűjtemény szűkösségét, tehát hogy hány darabot hoz létre az adott alkotásból.

Ezekkel az NFT-kkel ezután online aukciós házakban lehet kereskedni, általában ETH-ért cserébe.
Tehát a vevő nem a digitális képet vásárolja meg, sem pedig a kép kereskedelmi jogait, hanem a képet reprezentáló tokent.
Ezáltal a vásárló elmondhatja, hogy:

„Támogattam ezt az alkotót azzal, hogy megvásároltam a művét, és ez a tulajdonjog rögzítve van az Ethereum-blokkláncon.”

Mark Cuban régi NTF-támogató

Mark Cuban mindenkinél optimistább az NFT-kkel kapcsolatban. A CryptoSlam sem az első befektetése volt az NFT-piacon.
Március végén bejelentette, hogy ő az NFT SuperRare piactér 9 millió dolláros befektetési körének egyik tagja.
A hónap elején pedig bejelentette, hogy támogatja a Nifty’s közösségimédia-startupot, amelynek célja az emberek összekapcsolása az NFT-k iránti érdeklődésük révén.

Olvastad már? Kereszttűzbe került a bitcoin Törökországban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!