A bitcoinbányászok 90%-a szennyező energiával dolgozik Miami polgármestere szerint

-

Miami polgármestere, Francis Suarez szerint az USA megoldhatná a bitcoinbányászat környezetterhelésének a kérdését, ha tiszta energiával csábítaná magához a bányászokat.
Márpedig az USA területén kívül bányászott bitcoin nagyja szennyező energiával működik.

Suarez egy kriptós podcast keretein belül osztotta meg a gondolatait, és hangsúlyozta, az Államok számára nemzetbiztonsági érdek lenne, hogy több bitcoint bányásszanak.

„Az a baj, hogy a bitcoin 90%-a nem az USA területéről jön, hanem olyan országokból, akik szennyező energiát használnak. Ezért tartják sokan környezetszennyezőnek a bányászatot.”

A polgármester szerint az ország sokat javíthatna ezen a helyzeten, ha tiszta energiát ajánlana a bányászfarmok és az adatközpontok számára.
Miami akár egy saját központot is létrehozhatna, nemzetbiztonsági és környezetvédelmi céllal.

„Van atomenergiánk, az pedig tiszta energia. Ráadásul olyan, amely gyakorlatilag kifogyhatatlan. A kriptoipar számára is előnyös lenne ez, hiszen ha tiszta energiával bányásszák, az megváltoztatja a közvélekedést is. A jövőben ráadásul még több napenergiát és más tiszta energiát is hasznosítani tudunk. Szerintem a technológiai fejlődés idővel még hatékonyabbá teszi a bányászatot.”

Suarez ismert bitcoin-támogató az Egyesült Államokban, több bitcoinos kezdeményezés is fűződik a nevéhez.
A legismertebb talán az az ajánlata, hogy a helyi lakosok számára lehetővé tenné, hogy bitcoinban kérhessék a fizetésük, és akár az adót is abban fizethessék be.
Az idei évben a bányászat energiafogyasztása a figyelem középpontjába került, mégpedig többnyire negatív fényben. Március közepén a Bank of America egyik elemzője érvelt amellett, hogy a BTC katasztrofális hatással van a környezetre. Szerinte 1 BTC szénlábnyoma annyi, mint 60 autóé.
A Digiconomist energiaindexe alapján a Bitcoin hálózat teljes energiafogyasztása márciusban új csúcsra ért, a becslések alapján pedig éves szinten 89,9 TWh a mértéke.
Szerkesztői megjegyzés: a YouTube éves becsült fogyasztása 130 TWh.

Olvastad már? Milyen bitcoináron lesz Satoshi Nakamoto a világ leggazdagabb embere?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

20 év börtönre számíthatnak az Ace Exchange csalási botrányának gyanúsítottjai Tajvanon

A tajvani ügyészek 20 éves börtönbüntetést javasolnak a Ace Exchange kriptotőzsdével kapcsolatos csalási és pénzmosási ügy fő gyanúsítottjai számára. A vádlottak között szerepel David Pan,...

Litecoin (LTC) technikai elemzés 04.28.

Prémium Litecoin (LTC) A Litecoin (LTC) befektetői számára kényelmes hetet jelentett a coin árfolyamának emelkedése. A heti rally lehetővé tette az LTC számára, hogy elérjen egy kritikus szintet,...

Az Nvidia részvények 15%-kal emelkedtek 5 nap alatt

Az Nvidia árfolyamának jelentős emelkedése után rögtön megkezdődött a spekuláció, hogy az AI-vonatkozású tokenek lesznek a következők, amelyek erősödést produkálnak. Az Nvidia - az egyik legnagyobb...

20%-os esés jöhet a bitcoin árában

A bitcoin eddigi útja hullámvasúthoz hasonlított, tele izgalommal és fordulatokkal, de Phil Bonello, a Grayscale volt igazgatója nemrégiben aggasztó utalásokat tett egy lehetséges összeomlásra, az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!