Az XRP talán a legmegosztóbb coinok egyike a kriptok világában. Mégis óriási követő táborral rendelkezik. Sokunk kedvence.

Utóbbi időben a SEC per eléggé negatívan befolyásolta az árfolyamot. Több tőzsdén felfüggesztették a kereskedést.

Épp ezért nagy kérdés lehet a jövője egyeseknek. Vajon milyen jövőt tartogat nekünk. Milyen hírek hozzák el ez azt a jövőt amit a grafikonról már most megtudhatunk? Miért vagyok bikás az XRPre?

Ez az elemzés is szigorúan technikai elemzés.

Elemzés

Lássuk milyen titkokat fed fel magáról a jó öreg XRP!

A grafikon heti nézetet mutat. Nagyságrend váltás? Először is amire felfigyeletm az a Bitcoinhoz hasonló nagyságrend váltások léte.

Ez az XRP grafikonján is jól kivehető. Minden egyes váltás +10x.  Azaz pl.: a 0,01$-os kiindulási árfolyamból: 0,1$-os lesz, és így tovább felfelé.

Ezeket a szinteket a vízszintes vékony fekete vonalak jelölik. Minen ilyen nagyságrend váltást jelentős túlcsordulás követett! Ezek mértékét a nagyságrend változásoktól felfelé mutató nyilak jelzik. Közös bennük, hogy minden esetben legalább 200%-al lépett túl a magasabb nagságrenden.

Eddig 3 alkalommal zajlott le ez a folyamat, és a Bitcoinhoz hasonlóan itt is volt “dupla pumpás” váltás. Azaz rövid idő alatt 2 nagyságrendet is tudott váltani felfelé.

Ha marad a trend, és egy újabb nagyságrend váltásnak lehetünk a részesei, akkor a 10$-os árat akár 200%-al is meghaladhatjuk.

Ez 30$ lenne, ami a mostani 50 centes ártól bizony egy hihetetlen 5000%-os növekedési potenciált rejt magában.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ciklusok

Láthatóan az XRP-nek is vannak ciklusai. Jelenleg a 2. ilyen ciklus korrekciójában vagyunk. Az első korrekciós ciklus 2015-2017-ig tartott.

A zölddel jelzett görbe támaszra esett vissza az ár a korábbi csúcsról. A második ilyen korrekciós ciklus a korábbi 2018-as csúcstól a mai napig tart.

Szintén a zölddel jelzett korrekciós görbe támaszon. Ez a második korrekciós ciklós jóval tovább tart mint az előző.

De szemmel láthatóan már ennek is a vége felé közeledünk. Zöld téglalappal jelöltem a várható kitörési zónát.

Mindkét korrekciós ciklusban a 0,236-os FIBO szint jelenti az ellenállást felfelé. Ez a szint jelenleg nagyjából az 1$-os lélektani áron van. Ha sikerül fölé kerekedni, nagy menetnek lehetünk szemtanúi. Az eddigi emelkedések, szöge eléggé hasonló (kék vonalak). Ha megtörténik a kitörés, a korábbiaknak megfelelő intenzitás várható.

Az korrekcióknál is hasonló a helyzet. A pirossal jelzett ferde ellenállás szögei nagyon hasonlóak. Amire érdemes figyelni, hogy a vége felé mind a 2 esetben rámászik az ár a vonalra.

A mostani ciklusban ez a mutatvány jóval intenzívebb kilengéseket produkál, ami nagy mozgásokat vetíthet előre. A korábbi mozgások alapján elég jó eséllyel elérhető a 2018-as csúcs.

RSI

Jól láthatóan emelkedő trend vonalak jellemzik, amik hajlamosak felfelé hirtelen kitörni. A jelenlegi ciklusban is szemmel láthatóan emelkedő aljak sokasága jellemzi. Ez a trend még jó ideig tarthat.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Konklúzió

Az 1$-os szint áttörése, és megtartás kulcsfontosságú. Ha ismét lezajlik egy nagyságrend váltás, akkor rövid időre (pár hét) elég magas csúcsot érhet el az árfolyam 10$ felett.

Ez utóbbit érdemes észben tartani. Nyilvánvalóan ha ez bekövetkezik egy lufi lesz. De ami jó benne (a maciknak), hogy hosszú távon ismét egy magasabb aljon fog a korrekciós ciklus lezajlani.

Ha tetszett az elemzés, nyomj egy lájkot, és iratkozz fel hogy értesülj a jövőbeni elemzésekről, frissítésekről.

Olvastad már? Mi az a Ripple (XRP)?

Készítette: The-Line

Kiemelt kép: Bitcoins Exchanger

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.