A Microsoft vezetője szerint a pénzkibocsátást a központi bankokra kellene hagyni

-

Brad Smith, a cég elnöke úgy véli, a technológiai cégeknek nem lenne szabad digitális pénzeket kibocsátaniuk, ez nem az ő dolguk.

A Bloomberg értesülései szerint Smith a BIS által szervezett online konferencián beszélt erről. Azt is kifejtette, hogy a pénzkészletnek teljes egészében a kormányok és a központi bankok fennhatósága alatt kellene lenniük.

Fontos, hogy a közjót szem előtt tartó szervezetek irányítsák ezt a dolgot.

„Nem vagyok a híve annak, hogy a techcégek saját digitális pénzeszközöket bocsássanak ki.”

Ez a vélemény a jelek szerint a Microsoft és a Facebook között éles határvonalat húz, hiszen ez utóbbi a Diem projekttel pontosan a saját pénz kibocsátásán dolgozik.
A Diem a 2019-es bejelentésekor, akkor még Libra néven, hatalmas port kavart a szabályozók körében. Számos szervezet és hivatal állt ki amellett, hogy egy ilyen magánkibocsátású pénz veszélyeztetné a pénzrendszer szuverenitását.
Smith pedig úgy néz ki, szintén hasonló véleményen van.

„Azt hiszem, a világ jobban jár, ha a kormányzatok által az elmúlt évszázadok során követett utat választja. A techcégek nem bankok, mi nem is akarunk azok lenni, és nem is akarunk versenyezni az ügyfeleinkkel, akik például bankok.”

A digitális pénzek nagy figyelmet kaptak a járvány óta, és az elfogadottság mértéke is egyre növekszik.
Hogy a Diem és a hasonló magánpénzek jelentette fenyegetéssel kezdeni tudjanak valamit, több központi bank is nekikezdett a saját digitális valuta projektjének. Smith nézete a fintech cégek és a pénzkibocsátás kapcsán kevésbé pozitív, mint a Microsoft prominens képviselőinek az általános véleménye a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Gates egyszer például még azt is mondta, hogy a bitcoin közvetlenül is felelős halálesetekért. Azóta inkább már semleges, semmint negatív a beállítottsága.
Februárban viszont a cég tagadta, hogy a Tesla nyomdokaiba lépne, miután az másfél milliárd dollárért vásárolt bitcoint.

Olvastad már? Norges Bank: A bitcoin „túl költséges” a készpénzmentes társadalom számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Lehet, hogy a Raboo jobb kripto a Litecoinhoz és a Filecoinhoz viszonyítva?

Vendégbejegyzés A kriptopiac már évek óta a fékezhetetlen innovációk táptalaja, de egyik sem volt olyan magával ragadó, mint a Raboo (RABT). Míg a Litecoin árfolyama csökken,...

Az első cross-chain kutyás mém érme lehet a következő 1000x érme

Vendégbejegyzés A befektetők sietnek, hogy még időben elcsípjék a multi-chain mém érme előértékesítését, melynek gyűjtése jelenleg meghaladja a 11 millió dollárt. Az április 8-án induló DOGEVERSE ICO-ja...

Mitől csökkent ma a kriptopiac?

A Bitcoin-Halving utáni megnövekedett áringadozás ellenére a kriptoeszközök árfolyamában a top tokenek folyamatosan semleges hangulatot mutatnak a saját grafikonjaikon, ami bizonytalanságot jelez a piac jövőbeli...

Kezd visszatérni az élet az NFT-szektorba

Az első negyedévben a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, az NFT piac pedig tavaly ótta legjobb teljesítményét mutatja. Az NFT szektor 50%-os kereskedelmi forgalomnövekedést...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!