A Binance szerint a 4,6 millió dolláros Filecoinban API-hiba volt

-

Egy API helytelen használata miatt ugyanazokat a Filecoin tokeneket kétszer helyezték letétbe.
A Filecoin célja a decentralizált tárolóhálózatok fejlődésének támogatása. Velük kapcsolatban a Coindesk csütörtökön egy olyan hibáról írt, amely lehetővé tette 4,6 millió dollárnyi Filecoin token többszöri elhelyezését a Binance oldalán.

A Decryptnek küldött e-mailekben a Filecoin és a Binance képviselői az API-k „helytelen használatára” utalnak, nem pedig egy kódhibára.
Az API, az alkalmazásprogramozási felület rövidítése, amely a szoftverek egymás közötti kommunikációjának módja.
A probléma alapvetően a „dupla költésre” hasonlít – egy rendszerbontó hibára, amelyet általában egy blokklánc elleni támadás idézhet elő.
Ez a hiba lehetővé teszi ugyanazon kriptovaluta kétszeri elköltését.
A bitcoin és sok más kriptovaluta alapjául szolgáló konszenzusos proof of work mechanizmus a dupla költés megakadályozására is szolgál.
A szóban forgó tranzakció azonban csak egyszer történt meg a Filecoin blokkláncon, annak ellenére, hogy a tőzsde tévesen kétszer is elfogadta azt; így az eredmény inkább tűnik „dupla letétnek”, mint dupla költésnek.
A Filecoin mögött álló csapat, a Protocol Labs blogbejegyzésében azt állítja, hogy vizsgálatuk „sem a Filecoin-hálózat, sem a releváns API kódjában nem talált problémát.”

„Biztosak vagyunk abban, hogy nem történt dupla költés a blokkláncunkon.” – fogalmazott a Protocol Labs szóvivője Decryptnek adott nyilatkozatában.

A Binance elmondta, hogy a Filecoin tokenjének befizetését tegnap leállították a dupla letét miatt.

„A problémát a Filecoin szoftver API-logikájának helytelen használata és integrálása a Filecoin hálózatába okozta.” – mondta el a szóvivő.

A Binance szóvivője szerint pénz nem veszett el.

Olvastad már? Áprilisra tolja tőzsdére lépését a Coinbase amerikai kriptotőzsde

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!