Megregulázná a kriptót az új amerikai pénzügyminiszter

-

Janet Yellen újonnan kinevezett amerikai pénzügyminiszter azt mondta, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzek spekulatív eszközök, és szabályozói felügyeletet igényelnek.
A pénzügyminiszter asszony a CNBC-nek csütörtökön adott interjújában a bitcoint egy fokozottan spekulatív eszköznek nevezte, és rámutatott annak volatilis természetére is.

Amikor arról kérdezték, vajon a bitcoinhoz hasonló kriptopénzek speciális szabályozói környezetet kívánnak-e meg, Yellen azt mondta, hogy a hatóságok arra fókuszálnak, hogy megvédjék a befektetőket, és biztosítsák, hogy a kriptovalutákat ne használják törvénytelen tevékenységekre.

„Úgy vélem, fontos biztosítani, hogy ne használják illegális tranzakciókra, valamint hogy legyen befektetői védelem” – mondta Yellen.

A legutóbbi hetekben a piac vad száguldásba kezdett, miután online kereskedők arra használták a Redditet és  más közösségimédia-csatornákat, hogy a Wall Street által korábban shortolt részvényeket megpumpolják.
A GameStop körüli eseményeknek köszönhetően több vállalat is a kereskedésnek egy teljesen új fajtáját tapasztalhatta meg, az ügy pedig még az amerikai szabályozók figyelmét is felkeltette.
Az amerikai SEC, a New York-i Fed és az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet nem régi találkozóján Yellen elmondta, hogy a „tág következtetés az volt, hogy a piacok észszerűen működtek.”
Ennek ellenére elismerte, hogy a szabályozóknak „tényleg fel kellene tárniuk, vajon a kereskedési praktikák összhangban álltak-e a befektetők védelmével, valamint a méltányos és hatékony piacokkal.”
A múlt hónapban az eseményekre adott nyilvánvaló válaszként az SEC „bizonyos részvények volatilitását” megcélzó levelet jelentetett meg.
Nyilatkozatukban megígérték, hogy „megvédik a lakossági befektetőket, ha a tények olyan erőszakos vagy manipulatív kereskedési tevékenységekre utalnak, amelyek tilosak a szövetségi értékpapírtörvények értelmében.

Yellen mindeközben többet is beszélt a kriptopénzekről, hozzátette például, hogy a digitális eszközök világát felügyelő testületek számára „különösen fontos”, hogy felelősen járjanak el.
Az amerikai kincstár a bitcoin éles kritikusának számított a múltban, januári szenátusi kihallgatásában pedig azt állította, hogy a kriptopénzek bizonyos mértékben aggodalomra adnak okot, ha törvénytelen tevékenységekről vagy terrorizmus finanszírozásáról van szó.
Yellen azonban később elismerte, hogy megvan bennük a „potenciál” a pénzügyi rendszer továbbfejlesztésére is.

Olvastad már? A határidős Ethereum-ügyletek napi kereskedése 1 hét alatt duplázódott meg a CME-n

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!