A bitcoin és az ether jutalékai ismét az egekben vannak

-

Mindkét hálózat díjai rekormagasságban tartózkodnak, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy megállna az emelkedés.
A bitcoin-tulajdonosoknak jó napjaik vannak mostanában az árfolyam-emelkedések miatt, de ha el szeretnék küldeni valahová a coinokat, már nem annyira őszinte a mosoly.

Jelenleg az elmúlt három év legmagasabb átlagárát értük el, 25,46 dollárba kerül egyetlen tranzakció a BitInfoCharts számai alapján.
A Tesla nagy bejelentése óta gyakorlatilag emelkedő trendet mutatnak a jutalékok. Három nap alatt több, mint 100%-ot növekedtek, hiszen a múlt hétvégén még 11,45 dollár volt az átlag tranzakciós díj.
Persze a helyzet messze nem tragikus. A BTC árfolyama nemrég új rekordot állított be, és a fee még mindig messze van a mindenkori csúcstól. 2017 végére az átlagos küldési díj 55 dollárig nőtt.
Ráadásul sok elemző úgy véli, a tulajdonosok többsége inkább tartja a coinjait. Az egyik Bitcoin fejlesztő, Leon Johnson is úgy véli, ez jelenleg nem akkora nagy probléma:

„Az emberek többsége a hodl híve. Szóval nem érezzük hatalmas gondnak a jutalékok ügyét.”

Johnson azt is elmondta, hogy a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások jók lennének, de az emberek többsége ezeket nem használja. A népszerűbb tárcák ugyanis nem támogatják ezeket.
Az Arcane kriptós elemzőcég egyik fejlesztője, Torkel Rogstad úgy fogalmazta ezt meg, hogy ha a jutalék mindig olcsó lenne, akkor a hálózat nem is lenne annyira hasznos.

„A tranzakciós díjak mértéke bizonyítja, hogy a felhasználók számára tényleg értéket biztosít a Bitcoin hálózata, akkor is használják, ha drága.”

A jutalékok akkor indulnak meg felfelé, mikor több felhasználó küldene egyszerre sok utalást. Ilyenkor, akinek sürgősebb, hajlandó felárat fizetni a bányászoknak, hogy az ő tranzakcióját vegyék előre.
Az Ethereum, a második legnagyobb kriptopénz ugyanezzel a problémával küzd. Az átlagos utalási díj elérte a 24,24 dollárt, a mindenkori csúcs pedig 25 dollárnál van.
Év elején ez az érték még csak 9 dolláron állt. Kisebb tranzakciók esetén felmerülhet az a jelenség, hogy az utalási díj több, mint maga a küldeni kívánt összeg.

A Consensys egyik fejlesztője, Jordan Lyall azt nyilatkozta, ahogy a Bitcoin esetében, úgy az Ethereumnál is nagyot nőtt az igény.
A defi platformok rengeteg embert tudtak bevonzani, márpedig a defi túlnyomó többsége az Ethereum hálózatán működik.
Számos projekt van, amely második rétegű megoldásként a skálázódást segítené elő, de a jelenlegi számok alapján egyelőre kevesen használják ezeket.

Olvastad már? A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!