400 dollárnyi bitcoint osztott szét a Halloween-t ünneplő gyerekek között

-

Egy kanadai kriptorajongó legalább 400 dollárnyi bitcoint osztott szét a Halloween-t ünneplő gyerekek között.
Sokan ilyenkor vicces szörny-jelmezekbe öltöznek, és esetleg csalódottak lehettek, hogy egy darab kartonpapír van csak a kosár alján. Persze mikor felismerték, hogy ez BTC, hamar elmúlt a csalódás.

Brad Mills Twitteren osztotta meg, hogy a csoki és a cukorka mellé más érdekességet is rakott a dobozba, összesen 200 dollárnyi bitcoin-kártyát. Egy videót is készített, hogy milyen reakciókat tapasztalt, mikor az ajándékozottak megtalálták a kártyákat.
Elsőként egy fehérbe öltözött srác ismerte fel, hogy mit is túrt ki a halomból, és boldogan újságolta a barátainak, hogy „Kaptam egy 100 dolláros bitcoin-kártyát!”.


A csapatból egy másik gyerek is talált egyet, de a két másik barátjuk elsőre csak csodálkozott, hogy mi is az a bitcoin. Később egy csapat lány kapott ugyanilyen ajándékot, ők már pont azért mentek, mert hallottak a fiúktól a dologról.
A gyerekek nem számítanak elsődleges célközönségnek a kriptopénzekkel kapcsolatban. Ahogy számos más pénzügyi szolgáltató esetében, a kriptotőzsdék is csak 18 éven felülieket szolgálnak ki.
A videó alapján a környéken lakók hozzáférhetnek BTC automatához, de valószínűleg nem olyanhoz, amelyiket egy szabályozott tőzsde vagy váltó üzemelteti.

Néhány gyerek ugyan nem érti, vagy nem tudja még, hogy mit is kapott valójában, a kriptoközösség részéről pozitívak a reakciók.
A Twitteren legalábbis sokan elismerően nyilatkoztak a dologról.

„Ez olyan érzés, mintha valami történelmi esemény lenne. Mire ezek a srácok felnőnek, és felelős pozíciókba kerülnek, akkorra már csak fejenként 0,002 BTC lesz a világon.”

Nem ez az első eset, hogy valaki kriptopénzeket ajándékoz nyilvánosan. A kaliforniai Bakersfield-ben még szeptemberben osztogatott egy ismeretlen összesen több, mint 1000 dollárnyi bitcoin cash-t, valószínűleg azért, hogy felhívja a figyelmet a kriptókra, és tovább segítse az adopciót.

Olvastad már? A bitcoin nem tudta tartani a 14.000 dolláros árfolyamot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!