A 2022-es téli olimpiai játékokon már a digitális jüant szeretnék használni Kínában

-

A hivatalos indulási dátum még mindig ismeretlen, a tervek szerint viszont a Kínai Népbank a két év múlva esedékes, Pekingben megrendezésre kerülő téli olimpián már élesben szeretné használni a saját digitális valutáját.
Sun Guofeng, a Népbank pénzügyi részlegének vezetője elmondta, pontos ütemtervet még nem készítettek a digitális valuta kibocsátásának menetéről.

Mindenesetre a téli olimpián már használni akarják, szóval mindenképpen előtte fog indulni.
A tesztelés már folyamatban van, jelenleg éppen Shenzen, Suzhou, Xiongan és Chengdu tartományokban zajlik a próbaüzem.
Emellett sajtóhírek alapján a tesztelésbe be akarják vonni Peking mellett az azzal szomszédos Tianjin és Hebei tartományokat is, és a Hong Kongi Nagy Öböl térségének városait.
Szintén nemrégiben látott napvilágot a hír, hogy a bank bevallottan a kiskereskedelmi, kis összegű tranzakciókhoz szeretné használni az újfajta pénzt.

A fedezeti pletykák megelőzésére pedig hivatalos közleményt is kiadott a bank, amely alapján a digitális jüan jogi státusza megegyezik a hagyományos bankjegyekkel, és 1:1 arányban válható azokkal.
A kínai állami kriptóról rendelkezésre álló információk nem mondhatók bőségesnek, az viszont már most látszik, hogy a központi bankjuk kifejezetten gyors fejlesztési ütemet diktál, hogy mielőbb használható termékhez jussanak.

Olvastad már? 3 ok, amiért mozgékony árfolyamgörbére készülhet a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!