A Twitter-hackerek szerencsejátékokkal és próbáltak tisztára mosni az ellopott bitcoint

-

A hackerek, akik feltörték a több tucat ismert személyiséghez köthető Twitter fiókokat, peer-to-peer platformokra és szerencsejáték-oldalakra utalták az ellopott vagyont, hogy tisztára mossák a bitcoint.

A CipherTrace blokklánckutatási cég szerint a támadók úgynevezett peel láncokon keresztül próbálták tisztára mosni pénzüket.

A peel lánc tranzakciók olyan láncolata, amely segítségével tárcáról tárcára elutalják az összes bitcoinjukat és minden egyes utalással egy kis összeget „lefaragnak” a teljes összegből. A lánc végén a pénzt ismét visszautalják egyetlen címre.
A támadók akár többször is alkalmazhatják a peel láncokat, hogy elrejtsék nyomaikat. A CipherTrace szerint az észak-koreai hackerek kedvelt módszeréről van szó, a cég szerint már több mint 100 millió dollárnyi kriptopénzt moshattak tisztára phenjani támadók ily módon.
A CipherTrace szerint a támadók 0,1-0,15 bitcoint utaltak el indiai, amerikai és török tőzsdékre a peel láncokon keresztül, emellett egy szabályozott szingapúri tőzsdére több mint 1 bitcoin érkezett a támadóktól.
A támadók emellett peer-to-peer kereskedelmi platformokkal és kriptopénzes szerencsejáték-oldalakkal próbálták tisztára mosni a bitcoinjukat.


Korábbi cikkek szerint a támadók a CoinJoin-tárcákkal próbálták összekeverni az ellopott vagyont, de úgy tűnik, hogy átváltottak a peel láncokra és szerencsejáték-oldalakra, hogy eltüntessék a nyomokat.
A CipherTrace azt is észlelte, hogy egy régi Binance hidegtárcára is érkezett egy tranzakció, amely már egy ideje inaktív.
A cég szerint ezt nem pénzmosásra használták és nem tévesen utalták el, csupán így próbálják elterelni a nyomozók figyelmét, akik követik a pénz mozgását.

Olvastad már? A tether lassan meghaladja a bitcoin napi átlag tranzakciós értékét

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

A tőzsdefelügyelet értékpapírnak minősítheti az Ethereumot

A MicroStrategy vezetője nemrégiben arról spekulált, hogy az SEC értékpapírként fogja kezelni az Ethereumot, a BNB-t, a Solanát, az XRP-t és a Cardanót. Michael Saylor...

Shiba Inu (SHIB) technikai elemzés 05.04.

Prémium Shiba Inu (SHIB) A Shiba Inu (SHIB) árfolyammozgásának értékelése a 3 napos grafikonon egy ereszkedő háromszög kialakulását mutatta. Egy ereszkedő háromszög akkor alakul ki, amikor egy eszköz...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!