Fordulópontnál a bitcoin: 3 ok amiért kitartanak a bikák

-

Az elmúlt 5 nap során jelentős fordulat történt a kriptopiacokon a múlt heti csúcsokhoz képest.
Miután elérte a 10 000 dollárt a kriptopénz árfolyama 20%-ot esett 48 órán belül, ezzel több mint 1 milliárd dollárnyi pozíciót zároltak különböző tőzsdéken.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ezt az altkoinok is megtapasztalták, melyek még rosszabbul teljesítettek, mint a piacvezető bitcoin.
Egy vezető elemző szerint ezzel a visszaeséssel kritikus szintig estek a kriptopénzek, amely eldöntheti a piac közepes távú jövőjét.

Fordulóponthoz ért a bitcoin

Egy neves kriptokereskedő szerint a bitcoin (és így az egész kriptopiac) fordulóponthoz ért a 85xx dolláros árfolyammal.
Az alábbi ábra azt mutatja, hogy a 8500 dolláros régió egybeesik a Fibonacci visszahúzási szint 50%-os értékével a 2018-as 3150 dolláros mélypont és a 2019-es 14 000 dolláros csúcs között.
Technikai szempontból különösen fontos az 50%-os visszahúzási szint, arról nem is beszélve, hogy a 8500 dolláros árfolyam az elmúlt két év során is kiemelt jelentőségű volt.

A kereskedő nem mondta el, hogy mire számít, ha megtörik a 8500 dollár, de a grafikon szerint ez egyértelműen medve fordulat lenne.
Az ábra valóban aggodalomra adhat okoz, de több jel utal arra, hogy a bitcoin tartani fogja magát.

3 ok amiért kitartanak a kriptopénzek

Elemzők szerint alapvető és technikai okai is vannak annak, hogy a bitcoin és az altkoinok kitartanak az elkövetkezendő hónapok során és nem lesz hirtelen medve fordulat.
Néhány tényező ezek körül:
Először is a bitcoin blokklánc mutatói még erősebbek a feleződés után:
Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode társalapítója és technikai igazgatója összevetette a mostani és a 2016. július 9-ei feleződést:

  • A bitcoincímek száma 234%-ot emelkedett.
  • A naponta aktív címek száma, amely az egyik legjobb mutatója a blokkláncaktivitásnak 59%-ot emelkedett.
  • A bitcoin hashrátája, vagyis a blokkok feldolgozására szánt számítási teljesítmény 6837%-ot emelkedett. Ez azt mutatja, hogy a bányászok hosszú távon is bíznak a hálózat jövőjében.

Rafael így arra a megállapításra jutott, hogy ha „eléggé nagy távolságból nézzük, akkor a bitcoin alapjai egy nagyon erős és megdönthetetlen képet festenek.”


Másodszor az elemző úgy hiszi, hogy a központi bankok és kormányok folyamatos pénznyomtatása még hitelesebbé teszi olyan decentralizált eszközök értékét, mint a bitcoin.
Emellett több technikai mutató is azt sugallja, hogy a bitcoin az elkövetkezendő hetek során folytatja bika piacát.

Olvastad már? A történelem legdrágább aranya van kilátóban

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!