Az arany nagyon közel került ahhoz, hogy a nemesfémek spot piacán új rekordárfolyamot érjen el. Ha erre még nyár vége előtt sor kerül, akkor nagyjából kilencéves csúcsot döntene meg.

Ami az ezüstöt illeti, ő azért korán sincs ilyen fényes helyzetben.

A jelenlegi árfolyama messze van a 2011-es értékektől, és nem teljesen valószínű, hogy ezen az éven még csak meg is közelítené az akkori árakat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az aranypiac aktuális állapota

Ahogy azt magatok is láthatjátok, az aranypiac a márciusi esés után nemcsak hogy teljesen felépült, de még profitot is elkönyvelhetett.

A jelenlegi árfolyam egy bika alakzaton belül látszik konszolidálódni, amely akár egy felfelé való kitörés előkészülete is lehet.

A sárgával jelölt támasz/ellenállás szint a 2011-es történelmi maximum, valóban látható tehát, hogy közel vagyunk.

A továbbiakban a piacnak elegendő lesz 4 kulcsellenállást áttörnie, és megleszünk. Ezek konkrétan az 1756 USD/uncia, az 1794 USD/uncia, az 1837 USD/uncia és végül az 1903 USD/uncia szintek.

Feltételezve, hogy az áttörésre nem kis esély kínálkozik, elég magas az eshetőség arra, hogy nyár végéig új történelmi magaslatokat érjünk el.

Ez egy hatalmas esemény, és egy olyan vad bikafutamot indíthat el, amely aztán nyugodtan eltarthat 2 vagy 4 évig.

Egy ilyen esemény megerősítené azt, hogy a részvénypiacokon nagy probléma van, mert ha baj van, a befektetők nagy tőkéjüket a nemesfémekbe menekítik.

Az arany alapvetően már 5 éve emelkedik, de az elmúlt, nagyjából 18 hónapban vált igazán agresszívvá. Az első jelentős impulzus tulajdonképpen akkor érkezett, amikor 2018 őszén nagy esés következett be a részvénypiacokon.

Az ezüstpiac aktuális állapota

Ahogy arról már beszéltünk, az ezüst sokkal rosszabbul teljesített, eddigi maximumától pedig távol áll. Lehet, hogy még nem látszik, a második legjelentősebb nemesfémnek azonban jóval nagyobb potenciálja van a növekedésre.

Miért? Mert az arannyal ellentétben hihetetlenül olcsó, és nagyobb kihasználtsága van az iparban. Megvannak a maga pozitívumai és negatívumai.

Az ezüstárfolyam legutóbbi áttörésének következtében joggal várhatjuk azt, hogy a márciusi veszteségek feloldódnak.

Ez azt jelentené, hogy az ár néhány hét leforgása alatt nagyjából 18 USD/uncia szintre emelkedne. Először azonban át kellene lépnie néhány jelentősebb támasz/ellenállás szintet.

Összegzés

Amint az aranynak sikerül áttörnie a jelenlegi történelmi maximumát, a 2000 USD/unica árfolyam is reálissá válik. Hogy milyen magasra sikerül felfutnia, azok csak tiszta találgatások, mivel az 1900 dolláros szint egy még fel nem fedezett terület.

Történelmi szempontból tehát a technikai elemzés nem teljesen lehetséges, mindenesetre minden egyéb indikátorunk megvan hozzá.

Ami az ezüstöt illeti, a benne rejlő potenciál hatalmas. Az ezüstöt extrém olcsón árulják, és főleg fizikai formában.

Az is látható ugyanakkor, hogy a spekulánsok számára az ezüsttel való kereskedés nem számít túl érdekesnek.

Olvastad már?  Megtörtént a halving, milyen kilátásaink vannak?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂