1 400 000 XRP-t loptak el egy hamis Chrome-bővítménnyel

-

Ledger-felhasználok, figyelem! Néhány rosszakaró a helyreállító seed kulcsotokra pályázik. Ha meglátsz egy reklámot egy Google-keresés után, amely egy ledgeres Chrome-bővítményt hirdet, akkor kerüld el amilyen messze csak tudod.
Az Xrplorer csapata szerint már 1,4 millió XRP-t loptak el ezzel a csalással és mindenki veszélyben lehet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az XRP-felhasználók a legérintettebbek

Az Xrplorer csapata tegnap egy kijelentést közölt a Twitteren, melyben arra figyelmeztették követőiket, hogy az elmúlt egy hónap során több mint 200 ezer XRP-t loptak el.
Ez egy hamis „Ledger Live” Chrome-bővítménnyel történt, amely ellopja az áldoztatok helyreállító kulcsát, és megszerzi kriptopénzeit. Arra figyelmeztettek:

„Kiürítik a felhasználókat”


Az XRP forensics csapata csakis az XRP-vel kapcsolatos adatokkal van tisztában, de arra figyelmeztettek, hogy minden kriptofelhasználó veszélyben lehet:

„Nincs adatunk a többi valutáról. Soha ne tölts le semmit a hardvertárcádhoz, amely nem a hivatalos oldalról származik. Az alábbi képen egy POST kérvény látható a bővítménytől.”

Pár órával később egy újabb hírt közöltek. Az eredeti számok meg sem közelítették a valósághot, valójában közel 1,4 millió XRP-t loptak el a támadók.


További elemzéseik alapján a csapat rájött, hogy az XRP legjavát egy tárcában tartják, míg egy kisebb részét már eladták a HitBTC oldalán. A kriptotőzsdét értesítették, ez idáig azonban nem reagáltak.

Mindig kövesd a jó tanácsokat

Ez a hír nem csak az XRP vagy Ledger felhasználók részére lehet figyelmeztetés, a kriptoszférán belül mindenkire érvényes. Egyedül 2019-ben több mint 4,5 milliárd dollárnyi kriptopénz került elllopásra, így mindig érdemes követnek a jó tanácsokat.
Sose kattints olyan linkekre, amelyeket emailben kaptál, hogy hozzáférj tárcádhoz vagy tőzsdédhez. Soha ne töltsd le bővítményeket, hacsak nem bízol meg teljesen a forrásban. Mentsd el a hivatalos oldalt a könyvjelzőid közé, hogy mindig biztonságosan juthass el hozzájuk.
Nagyon sok csaló és hacker foglalkozik a kriptopénzekkel, és épp a pénzedet szeretnék megszerezni. Ne könnyítsd meg a dolgukat.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 5. rész – Trading History és az OCO Vásárlás / Eladás

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!