Bitcoin-ETF engedélyezésére kényszerülhet az SEC

-

Több befektetőcég igazgatója is arról beszélt a CNBC március 7-ei műsorában, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) milyen esélyekkel alapíthat meg egy, az USA által engedélyezett, bitcoinalapú tőzsdén kereskedett alapot (Bitcoin-ETF).

A téma azért merült fel, mivel az SEC nemrég ismét elutasított egy bitcoin-ETF-jelentkezést.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A Wilshire Phoenix elsőként 2019 januárjában adta be a „United States Bitcoin and Treasury Investment Trust” javaslatát az SEC részére.
Annak ellenére, hogy a cég 13 hónap alatt 6 alkalommal javított jelentkezésén, az SEC elutasította a bitcoinpiacok lehetséges manipulációja, és a befektetők védelmének hiánya miatt.

Hatalmas befektetői igény lehet egy bitcoin-ETF iránt

Chris Hempstead, az IndexIQ ETF- és fedezetialap-kezelő igazgatója szerint egy bitcoin-ETF iránt hatalmas kereskedői érdeklődés alakulhat ki a termék népszerűségének növekedésével.

„Nem hiszem, hogy ez sorsdöntő lesz. Úgy vélem, hogy továbbra is hallgatni és figyelni fognak az SEC visszajelzéseire, és megpróbálnak megoldásokat kínálni a problémákra.” – mondta Hempstead.

Annak ellenére, hogy Hempstead szerint a növekvő érdeklődés jobb belátásra bírhatja az SEC-t, a közeljövőben „nem vár jelentős változást a kormányügynökség hozzáállásában.”

„Egy ponton, ha a piac és a befektetők érdeklődése átlép egy bizonyos határt, majd újra elgondolkodnak, és más szemszögből fogják látni ezt az egészet.”

Nick Colas, a DataTrek Research befektetési elemzéssel foglalkozó cég társalapítója hasonló módon gondolkodik. Szerinte az SEC a közeljövőben nem fog engedélyt adni egy bitcoin-ETF elindítáasára.
„Előbb fogunk látni központi bank által kibocsátott kriptovalutát, mint bitcoin-ETF-et.”

A stabilkoinok megfelelnek a vásárlói igényeknek

Amikor arról kérdezték, hogy van-e értelme a stabilkoinoknak a fogyasztók szempontjából, Hempstead azt felelte:

„Szerintem jó irányban gondolkodsz.”

Hempstead jóslata szerint a stabilkoinok és egyéb kriptotermékek a szektor érésével szabályozottabbak lesznek, és az emberek is jobban megértik majd a megosztott főkönyv technológiáját.

„Szerintem sokan arra várnak, hogy jobb rálátásuk legyen a kriptotranzakciókra. Ha többen kockáztatni mernek, és jobban megértik ezeket a különféle termékeket, nem csak a bitcoint, akkor valószínűleg változást érünk el az SEC szintjén is.”

A blokklánc fontosabb, mint a bitcoin

Dan Wiener, az Adviser Investments igazgatója, és a The Independent Adviser for Vanguard Investors szerkesztője szerint a blokklánc-technológia elterjedése „fontosabb” a kriptopénzeknél.
Wiener szerint egyáltalán nincs szükség a bitcoinra, mivel az olyan fizetési oldalak, mint a Venmo, sokkal nagyobb mértékben elterjedtek, mint a kriptopénzek.
„Szükségünk van egyáltalán a bitcoinra? Én nem vagyok drogdíler, így nem aggódom a pénzmozgásaim miatt. Sokkal, de sokkal több módon utalhatunk pénzt, így nem tudom, hogy mi szükség van rá, hogy elrejtsük saját magunkat, vagy személyazonosságunkat.”

Olvastad már? 4 fő kihívást kell megoldani, mielőtt milliárdok használnák a kriptopénzeket

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethena (ENA) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Ethena (ENA) A kriptoipar továbbra is vegyes árfolyammozgást mutat a piaci áringadozás növekedése közepette. Ráadásul az altcoinok vezére, az Ethereum árfolyama továbbra is küzd, hogy az árfolyamot...

A világ egyik leghíresebb nagybefektetője szerint a dollárnak nincs alternatívája

A Berkshire Hathaway, a világ egyik legnagyobb befektetési cégének az elnöke és vezérigazgatója vasárnap a cég éves közgyűlésén számos témáról osztotta meg a gondolatait. Ezek...

Offline is használható lenne az indiai CBDC

A BIS Innovation Summit 2024- rendezvényen Shaktikanta Das, az Indiai központi Bank, az RBI elnöke kiemelte a kiskereskedelmi tranzakciók növekedésének a fontosságát, és India digitális...

A Mega Dice token előértékesítése közel 800 ezer dollárnál jár

A Mega Dice online szerencsejáték-platform múlt hónapban startolt DICE kripto előértékesítése cikkünk írásakor, kedd délelőtt már több, mint 795 ezer dolláros gyűjtéssel büszkélkedhet. Utánajártunk, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!