Svájc is kezd barátkozni a kriptobefektetésekkel

-

A svájciak egyre több figyelmet fordítanak a kriptobefektetések felé. A Migros Bank által megrendelt felmérés szerint egyre több svájci polgár érdeklődik a kriptobefektetések iránt.

A kérdőívet a piackutatással foglalkozó Intervista intézmény végezte, az eredmények pedig azt mutatják, hogy a 18 és 55 éves kor közötti emberek 7%-a birtokol valamilyen kriptopénzt.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Még jobb hír, hogy a 30 és 55 év közötti befektetők 7%-a szeretné tovább bővíteni kriptoportfólióját a jövőben.
Nem lehet meglepő, hogy a fiatalabbak sokkal jobban bíznak a kriptopénzek hosszú távú jövőjében. A 18 és 29 év közötti résztvevők 13%-a szerint a kriptopénzek „fontosabbak” lesznek a jövőben.
Kevésbé kaptunk jó eredményeket az idősebb generációktól. Az adatok szerint az 55 év feletti résztvevőknek csupán 0,5%-a gondolta értelmes befektetésnek a kriptopénzeket.

Szigorúbb lesz a svájci kriptoszabályozás

A fokozott érdeklődésre azután derült fény, hogy Svájc szigorúbb kriptoszabályozásokat vezetett be.
A Svájci Pénzügyi Hatóság (FINMA) megfogadta a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) és az EU ötödik pénzmosás elleni szabályozásának (5AMLD) irányelveit, így nemrég szigorúbb utazási szabályozásokat vezettek be.
A törvény szerint a kriptocégeknek fel kell fedniük az 1000 dollár feletti utalások ügyféladatait.
A FINMA eredetileg 5000 dolláros limitet vezetett volna be, de ez 1000 dollárra csökkent, hogy megfeleljen az FATF és a 5AMLD útmutatóinak.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 3. rész – kriptovaluta tárcák

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

JPMorgan Bitcoin figyelmeztetést ad ki

A JPMorgan amerikai bankóriás figyelmeztette a kriptopénz-befektetőket, hogy a Bitcoin még nincs túl a nehezén A JPMorgan amerikai bankvállalat továbbra is óvatos álláspontot képvisel a kriptovalutákkal...

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!