29 000 etherteumot gyűjtött össze és bezárja kapuit egy dél-koreai startup

-

A dél-koreai Contents Protocol Team 2018-ban 29 300 ethert szedett össze nyilvános és privát tokeneladása során.

A cég bejelentette leállását és a befektetők kártérítését

A cég weboldala szerint a csapat a szabályozások folyamatos bizonytalanságán túl azért döntött a leállás mellett, mert nem tudták végrehajtani a megfelelő adatok összegyűjtését a Watcha és Watcha Play oldalakról.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A Watcha egy koreai filmértékelő és -ajánló oldal, a Watcha Play pedig a Netflixhez hasonló streamerszolgáltatás.
A startup ezeket a platformokat és felhasználóikat jutalmazta volna saját CPT-tokenjével, amely adatokért járt volna, majd ezeket az adatokat eladták volna, hogy jobb tartalomgyártó szolgáltatásokat tegyenek elérhetővé.
Az ötlet nem működött, ugyanis a platform nem nézte jó szemmel a kriptopénzeket.
A weboldal szerint:

Számos akadályba ütköztek a részvétel ösztönzésével kapcsolatban, különösen a kriptopénzek negatív megítélése, az árfolyam ingadozása és a bonyolult felhasználói élmény miatt. Emellett a tartalomgyártó oldalak adatainak összegyűjtése is problémásnak bizonyult a Contents Protocol számára.

A cég hozzátette, hogy mivel az adatok összegyűjtése korlátozott, így nem tudtak elég részletes adatokat adni a tartalomgyártók számára a felhasználói élmény javítása érdekében.

Emellett a kriptopénzek adózása körüli könyvelési és jogi bizonytalanságok is hozzájárultak a cég döntéséhez.
A Contents Protocol azt is elmondta, hogyan fizetik vissza a befektetőket megmaradt vagyonukból, a koreai és szingapúri törvénykezések alapján.
A fennmaradt tőkéjükat etherre váltják, majd szétosztják azon CPT-tulajdonosok között, akik kérvényezték a kártérítést.
A tokeneladás 2018 decemberében zajlott, összesen 29 337 ether gyűlt össze, melynek akkori értéke 115 dollár volt.
Jelenleg 26 878 ether van a cég birtokában, amelyet az alábbi arányok szerint fognak szétosztani a CPT tulajdonosai között:

Olvastad már? 1 millió dolláros veszteséghez vezetett egy DeFi-sebezhetőség

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!