Egy évtized választ el minket a jegybankok által kibocsátott CBDC-ktől

-

Christian Noyer, az Európai Központi Bank (EKB) korábbi alelnöke elmondta, hogy a jegybankok által kibocsátott digitális valuták – vagyis CBDC-k – legkorábban tíz éven belül érkezhetnek.
Noyer a központi bankok fokozott érdeklődése és a Facebook próbálkozásai miatt beszélt a kriptopénzekről. Szerinte a CBDC-k mindenképpen nyitva állnak, mint lehetőség.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A korábbi bankár azonban a Financial Timesnak elmondta, hogy a CBDC-k körüli „habozás” késleltetheti az indulásokat.

Idővel kiderül, hogy valóban bejött-e a 10 éves jóslat. Nem hiszem, hogy közel lennénk az induláshoz, de az, hogy tovább tanulmányozzák, azt jelenti, hogy még nagyon sok munka lesz velük.

CBDC-őrület

A bankok által támogatott kriptopénzek népszerűbbek, mint valaha. Kína hamarosan előáll belföldi kriptopénzével, annak ellenére, hogy már több alkalommal is elhalasztották annak indulását.
Kína próbálkozása a CBDC-kel heves reakciókat váltott ki több ország pénzügyintézményéből is.
Ez vezetett talán az egyik legérdekesebb reakcióhoz, a CBDC-k kivizsgálásához.
Januárban a világ hat legnagyobb központi bankjának csoportja bejelentette, hogy tanulmányozni fogják a CBDC-k előnyeit.
A csoport tagjai az Európai Központi Bank, a Bank of England, a Bank of Canada, a Bank of Japan, a Sveriges Riksbank, a Swiss National Bank és a Nemzetközi Fizetések Bankja. Számos tényezőt vizsgálnak, köztük a következőket:

Az ilyen valuták lehetséges felhasználása annak gazdasági, funkcionális és technikai lehetőségei – köztük a határok közötti utalások lehetősége, valamint a feltörekvő technológiákról szóló tudás megosztása.

Olvastad már? Lehetséges, hogy újra eljött az altcoin szezon?

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

JPMorgan Bitcoin figyelmeztetést ad ki

A JPMorgan amerikai bankóriás figyelmeztette a kriptopénz-befektetőket, hogy a Bitcoin még nincs túl a nehezén A JPMorgan amerikai bankvállalat továbbra is óvatos álláspontot képvisel a kriptovalutákkal...

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!