A bitcoin dominanciájának duplázódásával az altcoinok grafikonja a „radioaktív bomláshoz hasonlít”

-

A legtöbb alternatív kriptovaluta, vagy altkoin értéke több mint 90%-ot esett korábbi csúcsaihoz képest. A bitcoin továbbra is tartja vezető szerepét a kriptopiacokon.
Willy Woo, az Adaptive Capital üzlettársa elmondta, hogy az altkoinok árfolyamgrafikonja úgy fest, „mint a radioaktív bomlás” – a legtöbb értéke hosszú távon nagyot esett.

Azt mondta:

 „Az altkoinok nagy része értelmetlen. Az árfolyamgrafikonjukon látszik a felezési idő, a radioaktív bomláshoz hasonlóan. Egy logaritmikus ábrán egyenesen lefelé tart.”

A bitcoin dominanciája 33,47-ről 67%-ra emelkedett

A bitcoin dominanciája jelzi, hogy a bitcoin a teljes kriptopiac hány százalékát teszi ki. 2018 januárja óta ez 33,47%-ról 67%-ra duplázódott.
Az athcoinindex adatai szerint a bitcoin értéke 53%-kal alacsonyabb a korábbi csúcshoz képest, a legtöbb altkoin azonban 80-95%-ot bukott eddigi maximumához viszonyítva.

A top tízen kívül található altkoinok, mint a Cardano (ADA), Stellar, Tron és a NEO különösen rosszul teljesítettek a dollárral szemben – több mint 90%-ot esett az értékük.
A részvénypiacokhoz hasonlóan, az alacsony érdeklődésű időszakok során a kriptopbefektetők az alacsonyabb kockázatú bitcoint választják azt altkoinok helyett.
A Tether stabilkoin, melynek értéke az amerikai dollárhoz van kötve, az ötödik legnagyobb kriptovaluta lett, megelőzve ezzel a litecoint.
A bitcoin árfolyama ugyan megduplázódott az elmúlt év során, de még így is jelentősen alacsonyabb, mint korábbi csúcsa, emellett a forgalma is nagyon esett június óta.
Ahogy korábban is írtunk róla, általában a november a bitcoin legjobb hónapja, de már két egymást követő év után is lehet, hogy negatívban fog zárni a kriptopénz.

Vásárlási fázis?

A Ceteris Paribus kriptopénzkutató csapat elmondta, hogy 2019 harmadik negyedévében a Square-felhasználók átlagosan napi 133 bitcoint vásároltak, amely a naponta megjelenő új bitcoinok 8,6 %-a.
https://twitter.com/ceterispar1bus/status/1192203775823556613?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1192203775823556613&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fas-bitcoin-dominance-doubles-analyst-says-altcoin-charts-are-like-radioactive-decay%2F
A csapat adatai alapján naponta 1800 bitcoin kerül kibányászásra, így a Square erős eladási számai azt jelzik, hogy a befektetők bevásárolnak a vezető kriptopénzből.
A vásárlások és a hashráta folyamatosan emelkedik a bitcoin feleződése előtt, így a dominancia is tovább nőhet, akár a 2017 óta nem látott 70%-os szintre is.
Egyelőre bizonytalan, hogy az altkoinok követik-e majd a bitcoin lendületét.

Olvastad már? A bitcoin 2017-es árfolyamugrásának lehetséges felelőse

Forrás:  cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Changpeng „CZ” Zhao 4 hónap börtönbüntetésre ítélték pénzmosásért

Egy seattle-i bírósági tárgyalóterem vált a kriptopénz-iparág nagy pillanatának színterévé, amikor a Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng "CZ" Zhao négy hónap börtönbüntetést kapott. Az ítélethozatal azt követően...

A Bitcoin bányászok bevétele éves mélypontra süllyed: Kapitulálni fognak?

A Bitcoin bányászok bevételei 2023 eleje óta a legalacsonyabb szinten vannak, bár egy szakértő szerint nem úgy tűnik, hogy szándékukban állna eladni. A Bitcoin-bányászok már kezdik...

Mikortól kezdődik az altcoin szezon és mely kriptovalutákat érdemes előtte megvenni?

Vendégbejegyzés A kevésbé ismert kriptovaluták felfutása gyakran jelzi a piaci változásokat. Miközben az izgatottság 2024-ben fokozódik, a megfelelő kiszemeltek azonosítása döntő fontosságú lehet a kereskedők számára. Ebben...

Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket. Az elmúlt hónapokban a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!