1 napig ismeretlen bányász uralta a bitcoin cash hashrátájának 50%-át

-

1 napig egy ismeretlen bányász irányította a bitcoin cash token hashrátájának több mint 50%-át.
A bányász 73 blokkot talált október 24-e 10:00 és október 25-e 10:00 között. A Notgrubles névre hallgató Twitter-felhasználó szerint „a bitcoin cash egy biztonsági kockázat”, ezért sehol nem kellene listázni.


A hashráta több mint felének birtoklásával az ismeretlen bányász vagy bányászok nem álltak messze az egész hálózat irányításától, valamint attól, hogy egy Reddit-felhasználó szerint „becstelen dolgokat” csinálhassanak.
A Bitmeister névre hallgató Reddit-felhasználó rendelkezett talán a legérdekesebb állásponttal az eseménnyel kapcsolatban.
Szerinte bitcoinbányászok kísérleteznek a BCH irányításával az egyébként felhasználhatatlan hashrátájukkal.

A bitcoin hashrátájának különös esése

Szeptember végén a bitcoin hálózatának hashrátája rekordméretű, 40%-ot esett. A zuhanásra továbbra sincs magyarázat. Azért is volt különös, mivel a bitcoin hálózatának hashrátája hétről hétre újabb rekordokat döntött a nyár során.
A bitcoin hashrátája pár napja a rekordméretű 102 billió hash/s-ot is megdöntötte.
A magasabb hashráta nagyobb versenyt jelent a bányászok között az új blokkok hitelesítésére. Emellett növeli egy 51%-os támadás erődorrásigényét, így a rendszer is biztonságosabb lesz.
Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Cryptoworld News

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!