A zsarolóvírus áldozata bosszút állt a hekkereken

-

Egy bitcoinos zsarolóvírus áldozata revansot vett támadóin, az adatbázisuk meghekkelésével.

Tobias Frömel, egy német programozó kriptós zsarolóvírus áldozata lett, amely során a bűnözők kriptopénz fizetése ellenében oldották fel a zárolást a számítógépéről.

Visszavágásként Frömel feltörte a támadói adatbázisát, így megszerezte titkosítási kulcsaikat, amelyekkel segíteni tud a többi áldozatnak.
A BleepingComputer fórumán megosztott posztban a programozó elmondta, az „ellen-hekkelés” tulajdonképpen törvénytelen volt, viszont a teljes érintett közösség elismeréssel adózott érte:

„Visszavágtam a bűnözőknek, és megszereztem a teljes adatbázisukat, a kulcsaikkal együtt, amelyeket megosztok veletek. Igen, tudom, hogy ez nem volt jogszerű a részemről. Viszont a támadók már amúgy is több hálózaton hekkeltek meg szervereket, amelyekhez hozzáfértem. Nem én vagyok a rosszfiú ebben a történetben.”

Ezután Frömel megosztotta a teljes adatbázist, és a többi esetlegesen érintett felhasználónak lépésről lépésre leírta, mit tegyenek.

Olvastad már? 5 ok, hogy tovább tartogasd bitcoinodat a medve piac ellenére

Elmondása szerint 670 eurónyit fizetett a zsarolónak a számítógépe feloldásáért. A fórumozókkal Bitcoin-címét is megosztotta, hátha valaki szeretné az antihekker tevékenységét támogatni.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

1,6 millió dollárnyi digitális eszközt loptak el a hackerek a Pike Finance tárcáiból

Ismeretlen támadók nemrégiben közel 1,6 millió dollár értékű digitális eszközt loptak el a decentralizált pénzügyi protokollból, a Pike Finance-ból. A protokoll bejelentette, hogy 20%-os jutalmat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!