Ne „tárold” megtakarításaidat kriptotőzsdéken

-

Az elmúlt hat hónapban hét kriptotőzsde vesztett el jelentős mennyiségű pénzt hackertámadás következtében. A Bitpoint a legutóbbi áldozat. A kriptotőzsdékről ellopott pénzmennyiség összege ezzel meghaladta az 1,35 milliárd dollárt.
A kriptotőzsdék forró és hideg tárcák kombinációját alkalmazzák a digitális valuták tárolására. A forró tárcák számítanak a tárcák legkevésbé biztonságot formájának, így várhatóan ezeket érik leginkább a támadások.

A legtöbb kriptorajongó úgy hiszi, hogyha tőzsdén hagyja értékeit, akkor gyorsabbak folyósíthatóak lesznek egy árfolyamösszeomlás esetén. Azonban a tőzsde forró tárcáiban hagyott digitális valuták jelentős veszélyben lehetnek.
Ezeket a digitális eszközöket általában harmadik felek tárolják. Mivel ők rendelkeznek a privát kulcsokkal, így gyorsan bukhatod megtakarításaidat, ha célkeresztbe veszik őket a bűnözök.
A tőzsdék általában nagyon sok pénzt tárolnak ezeken a forró tárcákon, így a hackerek közkedvelt célpontjai.
Ezek a támadások néha olyan nagy mértékűek, hogy az egész piacra kihatnak. A 2016-os Bitinex támadásban 72 millió dollárnyi bitcoint loptak el, mely 20%-os esést okozott a bitcoin árfolyamán.

Inkább hideg tárcát használj

A „hideg tárolás” a legjobb módja a támadók megfékezésére. Egy hideg tárca általában offline van tárolva és ez a legjobb a hosszú távú birtokosok számára.
Ennek a tárolásnak is megvannak a veszélyei, de ha elővigyázatosak vagyunk, akkor sokkal biztonságosabbak, mint a forró tárcák. A Coinbase például 98%-ban papír és hardware tárcákon tárolja kriptovalutáit.
Ezt leginkább Nano Ledgerek segítségével intézik. A gyártói kompromisszumok ellenére ezek teljesen offline készülékek, így némi elővigyázatossággal és biztonsággal távol tarthatók vele a hackerek.
A 2019-es év négy legnagyobb kriptotőzsde támadása több mint 69 millió dollár veszteséget okozott. A június 27-ei Bitpoint támadás több mint 1 milliárd yen károsodást okozott a tőzsde számára.A támadok emellett 2,5 milliárd yent loptak el az ügyfelektől.
A szingapúri Bitrue tőzsde hackertámadása 4,2 millió dollártól fosztotta meg az ügyfeleket.
A Bitrue támadás május 7-én történt. A Binancenek is volt összetűzése hackerekkel, több mint 7 000 bitcoint, vagyis 40 millió dollárt loptak el április elsején.

Biztosítva van?

A Binance a következő bejelentést közölte a támadás után:

„Ma észrevettünk egy nagymértékű biztonsági rést, 2019 május 7-én 17:15:24-kor (UTC). A támadok megszereztek sok API kulcsot, kétfaktoros belépési kódot és elképzelhető, hogy egyébb adatokat is. A támadok több technikát alkalmaztak, adathalászást, vírusokat és egyéb támadásokat. Továbbra is nyomozzuk, hogy milyen metódusukat alkalmazhattak.”

A tőzsde azonban alaposan felkészült egy ilyen eseményre. Van egy SAFU alapjuk, hogy megvédjék a felhasználókat.
A Binance elmondta az alapról:

 „Alapítunk egy Secure Asset Fund for Users (Biztonsági Alap a Felhasználók Számára – SAFU) 2018/07/14-től minden kereskedési költség 10%-át a SAFU kapja, hogy megvédjük felhasználóinkat és vagyonukat bármilyen esetben. Az alapot egy különálló hideg tárcában fogjuk tárolni.”


Philip Martin, a Coinbase biztonsági alelnöke is megerősítette, hogy a tőzsde biztosítja a forró tárcákban található összegeket.
Egy blogbejegyzésben Martin azt mondta, hogy a Coinbase 255 millió dollár felső értékig fedezi a forró tárcákat. A tőzsde azonban nem fedezi a veszteségeket, ha egy felhasználó kompromitálja saját számláját.

Olvasatad már? Tim Draper szerint a bitcoin megváltoztatja majd életünket

Azonban nem minden tőzsde olyan felkészült a támadásokra, mint a Binance, szóval a felhasználóknak óvatosnak kel lenniük. A legfontosabb tényező, hogy ne tároljuk minden megtakarításunkat egy tőzsde forró tárcájában.
Forrás: ethereumworldnews.com
Kiemelt kép: Denizli Haberim

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!