A bitcoinbányászás versenyszerűbb, mint valaha

-

Újabb csúcson a bitcoinbányászás nehézsége, mely azt bizonyítja, hogy egyre nagyobb a verseny a blokkjutalmakért a bányászok közt, a Blockchain.com adatai szerint.
A bányászási nehézség, mely minden 2016 blokkonként frissíti magát, megütötte a 7,86 billiót, mellyel átlépte a korábbi 2018 októberi rekordot.

A hash-arány, mely az elmúlt napok során szinte naponta döntötte meg korábbi rekordjait, most jelentősen csökken – jelenleg 56 trillió hash/másodperc értéken van.
Másképp mondva, a bányászok közti verseny az új blokkokért még sosem volt ilyen nehéz, ezzel pedig a bitcoin rendszere is biztonságosabb, mint valaha.
Az ilyen adatok támasztják alá az elemzők és a piacok bizalmát is. A 2019-es bika piac alatt rendeződött a rendszer stabilitása, miután jelentősen csökkenésen esett át 2018 utolsó negyedévében.
Legalacsonyabb pontján 32 trillió hashen állt, mely jelentősen alacsonyabb, mint az augusztusi 61 trillió.
A 2020 májusában bekövetkező blokkjutalom-feleződés jelentős mértékben kihathat a bányászokra, és így az árfolyamra is.
A Pantera Capital fedezeti alap korábban publikált egy kutatást, mely szerint az esemény egy évre előre is növelheti a bitcoin árfolyamát.

„A fordulópont 376 és 320 nappal előzte meg a 2012-es és 2016-os feleződéseket. Ha ezt átlagoljuk, akkor a 348 nap azt jelenti, hogy a június 10-ei pont lesz a piac alja.”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!