7 hiba, melybe gyakran beleesnek a kezdő bitcoinkereskedők

-

Összeszedtünk néhány gyakori hibát, melyet gyakran elkövetnek az újonc bitcoinkereskedők, amikor a pénz a tét.

Így őrizd meg az uralmat új kereskedőként

Íme a tapasztalatlan kereskedők által elkövetett leggyakoribb hibák:

Ha terv nélkül lépsz be, likvidálódsz

Ha bitcoinnal kereskedsz, akkor fontos, hogy legyenek szabályaid, amelyek mellett kitartasz, kijelölt belépési és kilépési pontokkal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Ragaszkodj ehhez a tervhez, és vezesd akár egy naplóban a kereskedéseid kimenetelét – semmiképp se térj el ettől. A kereskedelmi tervekkel érzelmek nélkül hozhatsz döntéseket és kiléphetsz, még mielőtt elfog a kapzsiság.
Statisztikailag is előnyt kovácsolhatsz a lehetősségekből, ugyanis csak azokba a kereskedésekbe lépsz bele, amelyek megfelelnek az előre megírt szabályoknak.

Kerüld a FOMO-t

A FOMO azt jelenti, hogy félünk attól, hogy kimaradunk valamiből. Általában csak rossz döntésekhez vezet.
Az új kereskedő mindig fordítva cselekednek és a bika mozdulatok tetején vásárolnak be, majd a visszahúzás során csökken a befektetésük értéke.
A tapasztalt kereskedők általában a bezuhant árfolyamon vásárolnak be – amíg mások rettegnek –, majd egy emelkedés tetején eladják eszközeiket.
A bitcoinpiacok az év minden napján a nap 24 órájában elérhetőek, így mindig van időd kivárni a következő vételt. A piac nem megy sehová, így nincs okod sietni.

Ne használj túl magas tőkeáttételt, és csak annyival kereskedj amennyit el tudsz veszíteni

A kereskedéssel nagyon sok pénzt kereshetsz nagyon rövid idő alatt, de épp olyan könnyen el is veszítheted.
Ne alkalmazz túl magas tőkeáttételt, ha nem tudod, hogy mit csinálsz. Egyes tőzsdék akár 100-szoros áttétellel is kínálnak kereskedést, de ha nincs megfelelő tőkéd, vagy több pénzzel kereskedsz, mint amennyit elveszíthetsz, akkor gyorsan bajba kerülhetsz.
Sose kereskedj az összvagyonodnál 2-5%-nál nagyobb összegekkel, és ne használj 3- vagy 5-szörösnél nagyobb tőkeáttétet, ha új kereskedő vagy.

Ne hozz rossz döntéseket a félelem és kapzsiság miatt

Ha ideges avagy túl kapzsi vagy a pozíciód miatt, akkor ez azt jelenti, hogy valószínűleg több pénzzel kereskedsz, mint amit elveszíthetsz, és a felfokozott érzelmi állapot miatt irracionális döntéseket hozhatsz.
Azért is érdemes tervet vezetni, hogy az érzelmek miatt ne hozz rossz döntéseket, ha váratlan irányt vesznek az árfolyamok. Ha félsz, vagy túl kapzsi vagy akkor lehet, hogy valami baj van.

Ne figyeld egész nap a piacot, nem leszel tőle gazdagabb

Ha folyamatosan a grafikonokat bámulod a képernyő előtt, akkor valószínűleg hamar ideges leszel.
A stressz nem jó sem számodra, sem pedig a környezetedre, és még csak több pénzhez sem jutsz miatta.
Sétálj egyet, szívj egy kis friss levegőt, tölts időt a szeretteiddel – nyugodtan pihenhetsz is egyet, ha beállítottál megfelelő eladásokat. Ne feledd: minden rendben van, ha nem használtál túl nagy tőkeáttételt, kitartottál a terved mellett, és nem tettél többet kockára, mint amennyit elveszíthetsz.

Légy türelmes.

„A részvénypiac egy eszköz arra, hogy a türelmetlenek pénzét a türelmeseknek adja” – Warren Buffett

A piacok gyakran lépnek úgynevezett kereskedésmentes zónákba, amikor az oldalazás miatt nincs túl sok lehetőségünk a profitra.
Ezeket érdemes kivárni, amíg nem jelentkezik a következő kitörési lehetőség. Ne kereskedj túl, és ne vásárolj csak azért, hogy kereskedj, különösen akkor, ha nem túl kedvezők a piaci feltételek.
Ha így teszel, akkor a sok kicsi, veszteséges kereskedés miatt apránként folyósítod a számládat.

Az irányzatokkal kereskedj, ne ellentétesen

A legtöbb kezdő kereskedő nem veszi észre a piaci irányzatokat, és nagyon kockázatos, ha szembe megyünk ezekkel.
A tapasztalt kereskedők tudják, hogy időzítsék belépési és kilépési pontjaikat, hogy rövid távú profitot hozzanak az árfolyam ingadozásaival, de a friss befektetőknek ez nagyon nem ajánlott.
A kereskedőknek észre kell venniük, hogy a piac felfelé, lefelé vagy oldalazva mozog, és ehhez kell igazodniuk. Ha szembe megyünk a piaccal akkor biztostan csak pénzt fogunk veszíteni.

Olvastad már? A francia bíróságok döntése szerint a bitcoin egyenértékű a pénzzel

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!