A CBA közölte, hogy 10 kriptoeszközöket támogat a banki alkalmazásában, köztük a Bitcoint, az Ethereumot, a Bitcoin Casht és a Litecoint.

A Commonwealth Bank of Australia (CBA) elindítja a kriptokereskedési szolgáltatásokat a CommBank alkalmazás 6,5 millió felhasználója számára.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CBA lesz az első bank Ausztráliában, amely támogatja a kriptót, és a Blockchain Australia szerint „elkerülhetetlen”, hogy a többi „négy nagy” bank, köztük a National Australia Bank (NAB), az Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) és a Westpac hamarosan kövesse majd a példáját.

Egy november 3-i bejelentés szerint a CBA a Gemini kriptotőzsdével és a Chainalysis blokkláncelemző céggel kötött partnerséget kriptoszolgáltatásainak elindítása érdekében.

A bank a következő hetekben korlátozott számú ügyfél számára indít kísérleti programot, majd 2022-ben vezeti be a teljes szolgáltatást.

Tíz kriptoeszköz lesz támogatott a banki alkalmazásban, egyelőre a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) és Litecoin (LTC) kriptopénzek.

Steve Vallas, a Blockchain Australia vezérigazgatója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy ez a lépés „rendkívül fontos”, mivel a négy nagy ausztrál bank „megalapozza nemzeti és nemzetközi hírnevünket mint pénzügyi szolgáltatási célpont”.

„Az a bizalom, amit ez a digitális eszközágazat helyi résztvevőinek nyújt, eltörpül amellett a hatás mellett, amit ez a jelzés küld világszerte, hogy Ausztrália a kriptopénz és a digitális eszközök bevezetésének célpontja kell, hogy legyen.”

Vallas úgy véli, hogy a kripto gyors növekedése és elfogadása „a nagybankok szerint a kivárás és a várakozás fenntartásának kockázatát” a „tétlenség és a lemaradás kockázatára” helyezte át. Vallas úgy véli, hogy csak idő kérdése, hogy a többi nagy ausztrál bank is elindítsa saját kriptoszolgáltatását.

„Elkerülhetetlen, hogy a többi bank is kövesse a példáját. A helyi szabályozási környezet kezd tisztázódni az olyan kérdésekkel, mint például az engedélyezés, amelyet az iparág és a kormányok is szemtől szembe kezdenek kezelni.” – mondta.

Caroline Bowler, a helyi kriptotőzsde, a BTC Markets vezérigazgatója hasonlóan vélekedett, mint Vallas, megjegyezve, hogy „a szabályozás közeledtével és az ország legnagyobb bankjának engedélyezésével a kapuk megnyíltak a hagyományos pénzügyek nagyobb étvágya előtt”.

„A CBA lépése izgalmas és elkerülhetetlen. Ez egy újabb „piros betűs nap” a kripto számára, és mintha Ausztrália hirtelen letette volna az ólomlábat. Egész idő alatt azt hangoztatták, hogy felzárkózást játszunk, de most a legnagyobb bankunkkal globálisan is vezető pozícióba lépünk.”

Dave Abner, a Gemini globális üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy cége „büszke” arra, hogy a CBA-val együtt dolgozhat a világ vezető kriptoszolgáltatásainak elindításában.

„A digitális eszközök exponenciális nemzetközi növekedése, valamint a Gemini intézményi szintű biztonsága és proaktív szabályozási megközelítése arra pozicionálja ezt a partnerséget, hogy új mércét állítson fel a bankok és pénzügyi platformok számára Ausztráliában és világszerte” – mondta.

Nem mindenki volt azonban elégedett a CBA partnerségével, Adrian Przelozny, az ausztrál Independent Reserve kriptotőzsde vezérigazgatója megdöbbenésének adott hangot a bank tengerentúli céggel való együttműködéssel kapcsolatban.

„Kiábrándító, hogy a CBA egy tengerentúli szereplőt választott, és egyáltalán nem foglalkozott a helyi szereplőkkel. Most megkeressük a többi ausztrál bankot” – mondta Przelozny.

A Cointelegraph október 15-én számolt be arról, hogy Allan Flynn, egy canberrai bitcoinkereskedő rendezte első panaszát a polgári és közigazgatási bíróságon az ANZ ellen, amiért 2018-ban és 2019-ben digitális valutacserével (DCE) való foglalkozása miatt letiltotta őt a bankból.

Bár az ANZ tagadta a felelősségét, a bank felajánlotta neki, hogy újra bankszámlát igényelhet, ami arra utal, hogy a bank nyitottabb a kriptó felé, mint két-három évvel ezelőtt. Flynn hasonló ügye a Westpac ellen is folyamatban van.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A mai híreket kommentálva Flynn azt mondta a Cointelegraph-nak, hogy a kriptotérség Ausztráliában gyorsan változik:

„Rengeteg dolog történik hirtelen az ausztrál Bitcoin-térben; ott van a szenátusi vizsgálat, az ANZ elismerése egy törvényes emberi jogi kérdésre, amelyre választ kell adni a panaszomban, az AUSTRAC rendkívüli nyilatkozata a bankok megszüntetéséről múlt pénteken, és most a CBA digitálisvaluta-terveit mutatják be”.

„Én csak a törvényes emberi jogaimmal érvelek, és remélem, hogy ez változást hoz” – tette hozzá.

Olvastad már? Bullishak az elemzők az ethereumot illetően – akár 14.000 dollárt is elérhet az altcoin?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!