Új kriptovaluta-bányászattal foglalkozó központ kezdte meg működését október 18-án. Az 50 millió dolláros farm 3000 eszköz segítségével végez hitelesítéseket a BTC és ETH hálózatán – írja a helyi média. A következő hónapokban pedig további 120.000 hardverrel tervezik bővíteni az állományt.

Olvastad már:  152 millió dolláros Augurt  érintő peres eljárás

 

A Multi Group és az Omnia örmény bányászati projektje

A Multi Group Concern örmény ingatlan-befektetési társaság, és a máltai Omnia Tech International Company közös bányászati projektje csütörtökön hivatalosan is megkezdte működését az ország fővárosában, Jerevánban.

A megnyitón megjelent Nikol Pashinyan, Örményország miniszterelnöke, illetve üzletemberek és vállalkozók Kínából, Dél-Koreából és az Egyesült Arab Emírségekből is – írja az Arka hírügynökség.

Gagik Tsarukyan örmény politikus és üzletember – aki egyébként a Multi Group alapítója és vezetője is – nyilatkozatában azt mondta, hogy a vállalat 50 millió dollárt fordított a projekt megvalósítására. Ebbe bele értendő az ipari hűtőrendszer telepítése is. A farm első emeletén pedig egy informatikai-üzleti központ működik éjjel-nappal.

Sedrak Arustamyan, a Multi Group felelős vezetőjének korábbi nyilatkozata alapján a farm élethosszig tartó bányászati szerződéseket kínál majd, mégpedig napi kifizetéssel. Az Omnia Tech nyilatkozata alapján a Genesis Mining vezető számítási kapacitás szolgáltatóval létesítettek együttműködést.

 

“Szintén segíteni fogunk az Omnia Tech-nek a Financial Technology Park létesítmény és az örmény adatközpont kialakításában és működtetésében” – mondta áprilisban Arustamyan. Robert Velghe, Omnia Tech-alapító állítása alapján a két vállalat több mint 2 milliárd további tőkét tervez örmény bányasztai projektekre fordítani. “Szeretnénk egy blokkláncalapú központot létrehozni az új informatikai fejlesztések számára, amelyek segíthetnek Örményország technológiai fejlesztésében” – nyilatkozta.

 

Örményország célja saját Szilícium-völgyének kialakítása egy szabad gazdasági környezet létrehozásával, amely a legkorszerűbb technológiák központja lehet.

Az új bányászati létesítmény az ország első lépése, miközben több ország is implementálja a blokklánc-technológiát rendszerébe. Grúzia, Örményország szomszédja két éve indította első Bitcoin farmját.

Augusztusban az orosz Kryptoyunivers jelentette be, hogy átalakította korábbi műtrágya laboratóriumát kriptovaluta bányászati célokra. A 4000 négyzetméteres BTC és LTC bányászközpontot 500 millió rubeles (7,4 millió dollár) beruházásból hozták létre Kirshiben, Szentpétervár mellett.

Bár Moszkva meghurcolásra került illegális kripto tevékenységei miatt, még mindig Oroszország a harmadik legnagyobb szereplő a termelésben, Kína és az Egyesült Államok után.

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!