Csupán 39 százalék a máltai kormány által kidolgozott vizsga teljesítési aránya a kriptovalutákkal foglalkozni kívánó pénzügyi szolgáltatók között. A vizsga az ország újonnan létrehozott Virtuális Pénzügyi Eszközök törvénye által előírt követelmények része.

 

Olvasta már: 50 millió dolláros Bitcoin bányásztelep nyílik Örményországban

Alacsony sikerességi ráta

A máltai Virtuális Pénzügyi Eszközök jogszabály hatálya alatt tevékenykedni kívánó, azaz kriptovalutákkal és ICO-kal foglalkozni akarók számára kötelező egy rövid kurzus elvégzése és sikeres vizsgatétel az ezen megszerzett ismeretekből.

Az első vizsgára szeptemberben került sor, melynek kapcsán a Times of Malta csütörtökön azt írta:

“A jelentkezők közel kétharmada nem tudta teljesíteni a vizsgát, még az utolsó pillanatban megejtett segítő változtatások ellenére sem.”

A vizsgát a Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága állította össze, és a Pénzügyi Szolgáltatók intézete vezette.

A hírportál forrásai szerint 250 vizsgáztató, könyvelő és könyvvizsgáló vett részt a vizsgán, amely feleletválasztós kérdéseket tartalmazott. “A vizsgadolgozatok értékelése után nyilvánvalóvá vált, hogy a teljesítési ráta rendkívül alacsony” – áll a kiadványban, hozzátéve, hogy “az arány javítása érdekében eszközölt változtatások után is csak 39 százalékos eredményt kaptunk”.

Engedély szükséges

Az MFSA konzultációs kiadványa alapján “minden VFA hatálya alá tartozó szolgáltatónak 12 hónapon belül kérvényeznie kell az illetékes hatóságnál a törvény 14. cikkében meghatározott engedélyt” – írja a CBS Group.

Az MFSA azt írta: “Nyilvánvalóvá vált, hogy egyes iparági szereplők nem eléggé felkészültek a VFA által definiált szolgáltatások nyújtására”. A szabályozó szerv ezért számos további szabályt ír elő számukra működésük érdekében. Ezek közé tartozik a kezdőtőke és forgótőke követelmény, valamint a fizetendő szabályozási díjak növelése. Ezenkívül a felügyelet javaslatot tett a “szigorú kompetenciakövetelmények teljesítésére” és “kötelező folyamatos szakmai képzésre” is.

A Times of Malta azt írta: “A VFA jogszabálya a kormány ‘Blockchain Island’ stratégiájának részét képező három új törvényének egyike, amely a blokklánc-technológia és a kriptovaluták szabályozására hivatott, és novemberben lép majd hatályba.” A kriptovaluta kereskedésen és az ICO-kon kívül a kiadvány szerint ez még érintheti “azokat a vállalatokat amelyek más virtuális pénzügyi szolgáltatásokat kívánnak nyújtani, mint a portfólió menedzsment vagy befektetési tanácsadás.”

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!