5 éves csúcs a Google keresésekben a „Spot Bitcoin ETF” esetében

-

Növekvő érdeklődés a spot Bitcoin ETF iránt, mivel a Google keresések ezen a héten elérték a csúcsot. A közvélemény kíváncsiságának és izgatottságának erős mutatója.

Nőtt a lelkesedés a várva várt, USA-központú bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) iránt, amit az is bizonyít, hogy jelentősen megnőtt az ezzel a forradalmi pénzügyi ajánlattal kapcsolatos Google-keresések száma.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindezt azért, mert a lakossági befektetők és a rajongók szorosan figyelemmel kísérik a jövő év eleji spot Bitcoin ETF lehetséges elindítását övező fejleményeket.

Növekvő érdeklődés a spot Bitcoin ETF-ek iránt

A „spot Bitcoin ETF” kifejezésre vonatkozó Google-keresések világszintű értéke öt év alatt várhatóan eléri a legmagasabb értéket, és ezen a héten eléri a 100-as csúcsértéket.

bitcoin etf
Forrás: trends.google.com

Az érdeklődés ilyen mértékű megugrása jól jelzi, hogy a lakosság körében egyre nagyobb a kíváncsiság és az izgalom egy ilyen termék lehetőségei iránt.

Nevezetesen, a „Bitcoin ETF” keresési értéke is 39-re nőtt, ami a legmagasabb szintet jelenti a ProShares határidős ETF-jének két évvel ezelőtti bevezetése óta, amikor a „Bitcoin ETF” keresési értéke szintén rövid időre elérte a 100-as értéket.

A keresési aktivitás ilyen mértékű növekedése azt jelzi, hogy a Main Streeten egyre több magánszemély keresi aktívan az információkat ezekről a pénzügyi termékekről és arról, hogy ezek hogyan befolyásolhatják a Bitcoin piaci kapitalizációját, amely már most is a világ legnagyobb kriptopénzének számít.

A piaci szereplők egyre inkább bíznak abban, hogy az Amerikai Értékpapír- és Pénzügyi Felügyeleti Bizottság (SEC), miután nemrég lekésett egy határidőt egy jelentős jogi visszalépés megtámadására, a jövő év elején jóváhagyja a spot Bitcoin ETF-et.

„Egy spot BTC ETF jóváhagyása állandó téma a kriptotérben, és gyakran a BTC mainstreaming barométerének tekintik” – jegyezte meg a torontói székhelyű FRNT Financial kriptoplatform, elismerve az ETF-ekkel kapcsolatos Google keresési értékek megugrását.

Google Trends: Spot ETF trendek követése

A Google Trends nagyrészt szűretlen betekintést nyújt a platformon tett keresési kérésekbe, 0-tól 100-ig skálázva azokat.

Ez az érték a keresési érdeklődést mutatja a grafikon legmagasabb pontjához viszonyítva a kiválasztott régióban és időpontban. Történelmileg a 100-as csúcs gyakran egybeesett a kriptovaluták, például a Bitcoin és a Solana (SOL) bikapiaci csúcsaival.

Egy spot ETF, a futures alapú ETF-ekkel ellentétben, közvetlenül a Bitcoin árfolyamát követné, és az ETF szolgáltatója a kriptovaluta megvásárlását és tulajdonlását vonná maga után.

Ez a struktúra vonzóvá teszi a Bitcoin árfolyamának közvetlen kitettségét kereső befektetők számára, anélkül, hogy birtokolnák a kriptovalutát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A spot ETF lehetséges elindítása körüli izgalom körülbelül három hónappal ezelőtt kapott lendületet, amikor a hagyományos pénzügyi piacok kiemelkedő szereplői, például a BlackRock, beadták a kérelmüket.

Ez a fejlemény megvédte a Bitcoint a kedvezőtlen makrogazdasági fejleményektől, ami hozzájárult a kriptopénz más digitális eszközökhöz, például az Ethereumhoz (ETH) képest mutatott kiemelkedő teljesítményéhez.

Ahogy a várakozás tovább fokozódik, minden szem a SEC-re és a szabályozási környezetre szegeződik, a kriptoközösség pedig türelmetlenül várja az első amerikai központú spot bitcoin ETF lehetséges jóváhagyását.

Olvastad már? Remek hírt kaptak a Binance európai felhasználói

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!