5 billió dolláros iparággá válhat a metaverzum

-

A 2022-es medvepiac alaposan visszafogta a kriptoipar körüli felhajtást az olyan szektorokban, mint például az NFT, de a metaverzum ettől függetlenül hosszú távon kétségtelenül itt marad.

Figyelembe véve a megszámlálhatatlanul sok vásárlói vagy vállalat-centrikus felhasználási módot, a McKinsey legutóbbi jelentése szerint az évtized végére a metaverzum akár 5 billió dolláros iparággá is növekedhet.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahhoz, hogy a metaverzum elérhesse a teljes kapacitását, több technológiai elemnek is a helyére kell kerülni.

A jelentésben úgy fogalmaznak, hogy az iparágnak szüksége van az eszközökre, az AR/VR készülékekre, szenzorokra, perifériákra.

Nyílt forráskódú szabványok kellenek, amelyek kompatibilisek egymással, platformok, amelyeken fut a rendszer, és fejlesztői eszközök, amelyekkel felépíthető.

A metaverzum sikeres pedig végső soron attól függ majd, hogy mennyire tudják biztosítani a felhasználói élményt, mennyire tudnak pozitív tapasztalatokat nyújtani a vásárlók, felhasználók részére.

Jelenleg a metaverzumok használata korlátozottnak mondható.

Forrás: McKinsey & Company

A marketing, az oktatás, és a virtuális közösségi kezdeményezések számítanak a legelterjedtebb felhasználási metódusnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A legtöbb esetben kifejezetten alacsonynak tekinthető az elfogadottság, az elterjedés mértéke, a McKinsey szakértői szerint viszont a jelenség egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni, akkora hatással járhat a kereskedelemre, de az átlagemberek életére is.

Forrás: McKinsey & Company

Az elemzők szerint 2030-ra a különböző nyilvános események akár 50%-a a metaverzumban történhet meg, akár 5 billió dolláros üzletágat eredményezve.

Egy másik terület, ahol változások jöhetnek, az az online ismerkedés.

Egy felmérésben, amelyet a dating.com végzett, a válaszadók harmada úgy nyilatkozott, hogy akár egy virtuális világban is hajlandó lenne randizni.

A metaverzum segítségével az ismerkedés lehetségessé válik akkor is, ha nem egyezik meg a két fél földrajzi helyzete.

„Ahogyan fejlődik a technikai háttér, és a metaverzum, egyre több kapcsolat jöhet létre, amely városokon, országokon, vagy éppen kontinenseken húzódik keresztül.”


Olvastad már? Shiba Inu (SHIB) emelkedése korlátozott, íme miért

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!