5 billió dolláros iparággá válhat a metaverzum

-

A 2022-es medvepiac alaposan visszafogta a kriptoipar körüli felhajtást az olyan szektorokban, mint például az NFT, de a metaverzum ettől függetlenül hosszú távon kétségtelenül itt marad.

Figyelembe véve a megszámlálhatatlanul sok vásárlói vagy vállalat-centrikus felhasználási módot, a McKinsey legutóbbi jelentése szerint az évtized végére a metaverzum akár 5 billió dolláros iparággá is növekedhet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahhoz, hogy a metaverzum elérhesse a teljes kapacitását, több technológiai elemnek is a helyére kell kerülni.

A jelentésben úgy fogalmaznak, hogy az iparágnak szüksége van az eszközökre, az AR/VR készülékekre, szenzorokra, perifériákra.

Nyílt forráskódú szabványok kellenek, amelyek kompatibilisek egymással, platformok, amelyeken fut a rendszer, és fejlesztői eszközök, amelyekkel felépíthető.

A metaverzum sikeres pedig végső soron attól függ majd, hogy mennyire tudják biztosítani a felhasználói élményt, mennyire tudnak pozitív tapasztalatokat nyújtani a vásárlók, felhasználók részére.

Jelenleg a metaverzumok használata korlátozottnak mondható.

Forrás: McKinsey & Company

A marketing, az oktatás, és a virtuális közösségi kezdeményezések számítanak a legelterjedtebb felhasználási metódusnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A legtöbb esetben kifejezetten alacsonynak tekinthető az elfogadottság, az elterjedés mértéke, a McKinsey szakértői szerint viszont a jelenség egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni, akkora hatással járhat a kereskedelemre, de az átlagemberek életére is.

Forrás: McKinsey & Company

Az elemzők szerint 2030-ra a különböző nyilvános események akár 50%-a a metaverzumban történhet meg, akár 5 billió dolláros üzletágat eredményezve.

Egy másik terület, ahol változások jöhetnek, az az online ismerkedés.

Egy felmérésben, amelyet a dating.com végzett, a válaszadók harmada úgy nyilatkozott, hogy akár egy virtuális világban is hajlandó lenne randizni.

A metaverzum segítségével az ismerkedés lehetségessé válik akkor is, ha nem egyezik meg a két fél földrajzi helyzete.

„Ahogyan fejlődik a technikai háttér, és a metaverzum, egyre több kapcsolat jöhet létre, amely városokon, országokon, vagy éppen kontinenseken húzódik keresztül.”


Olvastad már? Shiba Inu (SHIB) emelkedése korlátozott, íme miért

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!