Hírek

40 millió dolláros bírság a Tethernek

Az USA egyik tőzsdei hatósága, a CFTC összesen 42,5 millió dolláros bírságot szabott ki a Tetherre és a Bitfinexre az USDT stablecoin ügyében.

A lépés rávilágít, hogy a közvélemény vélhetően félreértelmezi a CFTC jogköreit a stablecoinokkal kapcsolatban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Október 15-én hozták nyilvánosságra a bírságot, amelyet a CFTC az árutőzsdei törvény megszegéséért rótt ki a két cégre. A Tether, az amerikai dollár árfolyamához kötött USDT kibocsátója a 2016-18 közötti vizsgált időszakban a létrehozott tokenek fedezeteként csupán 27,6%-nyi eszközt tartott letétben.

Ráadásul azzal is törvényt szegtek, hogy ennek az összegnek egy részét nem is fiat pénzben tartották, és külön működési, tartalékolási alapokat tartottak fenn.

Ugyanezzel az üggyel összefüggésben a hatóság a Bitfinex háza táján is vizsgálódni kezdett, „illegális, tőzsdén kívüli árucikk tranzakciók ügyében, ahol USA állampolgárok is érintettnek számítottak”.

Dawn Stump, a CFTC vizsgálóbizottságának a vezetője megosztotta, hogy amiatt aggódnak, ez a lépés azt a kézetet keltheti a felhasználókban, hogy a CFTC felügyeli, ellenőrzi a stablecoinokat és azok kibocsátóit.

A jelen esetben a CFTC árucikként definiálta a stablecoinokat, de ez egyfajta általánosításnak is tekinthető, és a hatóság napi gyakorlatának nem része a stablecoinokat kibocsátó vállalkozások felügyelete.

A Tether szintén nyilatkozott az ügyben, kiemelve, hogy a szükséges mennyiségű letéteket mindig fenntartotta. A hatósággal ők maguk is meg akartak egyezni, hogy lezárhassák ezt az ügyet, és a jövőre koncentrálhassanak.

Olvastad már? Szinte nincs kínálat a piacon 59.000 dollár fölött

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Jernej Furman

Új magyar kriptovaluta a piacon.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Címkék: BitfinexCFTCtether

Friss hírek

Vlagyimir Putyin szerint a kriptovaluták nagy kockázatot hordoznak

A megjegyzésekre akkor került sor, amikor az ország kriptorendszerének szabályozási kerete még mindig fejletlen. (tovább…)

11 óra

Négy kriptopénz, amelyre érdemes lesz figyelni 2022-ben

Ha eddig még nem is, 2021-ben a kripto már minden bizonnyal elérte a mainstreamet. (tovább…)

13 óra

Komoly fejtörést okozott az indiaiaknak a kriptotörvény-tervezet

India volt pénzügyminisztere, Subhash Garg tisztázta, hogy „félrevezető azt állítani, hogy betiltják a magánkriptovalutákat” (tovább…)

17 óra

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága – 1 dollárért 95.000-et utalnak átlagosan

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága javult, ami azt jelenti, hogy nagyobb értéket lehet küldeni alacsonyabb tranzakciós díjakért. (tovább…)

19 óra

Megindult a felépülés – csaknem 10%-ot nőtt a bitcoin az elmúlt 24 órában

A piacok fellendülőben, de a Bitcoin még mindig nincs túl a nehezén, ha eladásról van szó – figyelmeztet az elemzés.…

2 nap

Az orosz lakossági befektetők csaknem fele védekezőeszközként tekint a bitcoinra

Októberben a bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan coinokat, mint a tether és a litecoin. (tovább…)

2 nap