Eljött a nagy nap: este hétkor jelenti be a kamatemelést a Fed

-

Egy újabb csapda előtt állnak a shortok és a longok  –  több mint 200 millió dolláros likvidáció indulhat be.
A Bitcoin (BTC) március 16-án ismét próbára tette a kereskedőket, amikor egy újabb 40.000 dollár feletti tüske jelent meg a grafikonon néhány percre.

BTC/USD 1 órás gyertyás chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

Megremegett a talaj a shortolók alatt a 41.700 dollárra tett hirtelen kirándulás után

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD hirtelen 41.700 dolláros csúcsra szökött a Bitstampon, majd azonnal visszafordult.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Két egyórás gyertya elég volt ahhoz, hogy az egész piac 2000 dollárral emelkedjen, jelentős ellenállási szinteket törjön át, majd ismét meginduljon lefelé.
A mozgás – bár nemrég még mindennapos volt – nem volt áldozatok nélküli, ahogy azt a tőzsdék közötti likvidálások is bizonyítják.
A Coinglass on-chain-figyelő erőforrás adatai szerint a Bitcoin 98 millió dollárt tett ki ezekből a cikk írását megelőző 24 óra alatt.

A kriptolízisek chartja. Forrás: Nielsen: Coinglass

A BTC/USD még mindig a kialakult kereskedési sáv közepén tartózkodott, de a 40.000 és a 41.000 dollárnál is ellenállásba ütközött, mielőtt az utóbbi szint javára dőlt el a verseny.

Március 16-án a 41.000 dollárnál megmaradt az eladói nyomás, de az eladók jelentős felhalmozódása még nem jelent meg újra a 40.000 dollárnál, amint azt a Binance megbízási könyvének adatai mutatták. Ezeket a Material Indicators megfigyelési forrás adta közre.

BTC/USD rendelésállomány grafikon (Binance). Material Indicators

„Snooze party” a Fed-kamatemelés bejelentéséig?

Magyar idő szerint 19:00 órakor, a Federal Reserve felfedi a kamatlábakkal kapcsolatos lépéseket, amit sokan élénken figyeltek mint potenciális árparadigmaváltót.
A népszerű kereskedő és elemző, Crypto Ed szerint így nincs semmi látnivaló, addig, amíg a hírek meg nem érkeznek.


A PlanC Twitter-fiók eközben azzal érvelt, hogy a piac már számolt a várható 0,25%-os kamatemeléssel, de ez nem segít a makroinflációs erőknek – amelyek maguk is vitathatatlanul a BTC-t mint értéktárolót reklámozzák.
„A Fed 25 bázispontos kamatemelést fog végrehajtani, ami már be van árazva, és ez semmit sem fog tenni az infláció megállítása érdekében” – foglalta össze a Twitter-fiók.

A BTC/USD árfolyam a cikk írásakor 39.500 dollár körül mozgott, ami még mindig a március 15-i szintek felett van.

Olvastad már? Kamatot emelhet a FED a héten, a piacok pedig reagálni fognak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!