Jane Hume ausztrál szenátor szerint el kell ismernünk, hogy a kriptopénz nem hóbort. Hozzátette, hogy a decentralizált pénzügyekben (defi) hatalmas lehetőségek rejlenek.

„Óvatosan, de nem félve kell lépkednünk” – mondta, hangsúlyozva, hogy „Ausztráliát nem hagyhatja lemaradni az ismeretlentől való félelem”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ausztrál szenátor szerint a kripto nem fog eltűnni, „hihetetlen” lehetőségeket lát a defi-ban.

Jane Hume ausztrál szenátor a kriptopénzekről és a decentralizált pénzügyekről (defi) beszélt hétfőn az Australian Financial Review Super & Wealth Summiton Sydneyben tartott beszédében.

Hume Ausztrália nyugdíjszolgáltatásokért, pénzügyi szolgáltatásokért és a digitális gazdaságért felelős minisztere. Emellett ő az országban a nők gazdasági biztonságáért felelős minisztere is.

Hume utalt az ausztrál szenátusi bizottság nemrégiben készült jelentésére, amely szerint az ausztrálok 17%-a fektet kriptopénzeke, és hangsúlyozta:

„Ez egy olyan eszközosztály, amely megragadta a szíveket és az elméket, de ezen túlmenően – bármit is gondoljunk személy szerint – ez egy olyan technológia, amely nem fog egyhamar eltűnni”.

A szenátor hangsúlyozta:

„Ezért iparágként és kormányként el kell ismernünk, hogy ez nem egy hóbort. Óvatosan, de nem félve kell lépnünk.”

Hume nem először mondta, hogy a kriptopénz nem hóbort. Májusban hasonlóan nyilatkozott: „Szeretnék valamit világossá tenni: a kriptopénz nem hóbort. Ez egy olyan eszközosztály, amelynek a jelentősége növekedni fog.”

Hume hétfői felszólalása során arról is beszélt, hogy az ország legnagyobb bankja, a Commonwealth Bank of Australia (Commbank vagy CBA) is beszáll a kriptóba.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A bank a hónap elején jelentette be, hogy partnerségre lépett a Gemini kriptopénzváltóval, „hogy lehetővé tegye ügyfelei számára a bitcoin és más kriptopénzek tartását és használatát a 6,5 millió felhasználóval rendelkező banki alkalmazásán keresztül” – ismertette a szenátor.

„Ezzel a CBA lesz az első ausztrál bank – és egyike annak a mindössze maroknyi banknak világszerte –, amely ilyen hozzáférést biztosít ügyfeleinek”.

Emellett a Commonwealth Bank vezérigazgatója, Matt Comyn a múlt héten azt mondta, hogy bár „látunk kockázatokat a kriptóban való részvételben”, „nagyobb kockázatokat látunk abban, ha nem veszünk részt.”

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Hume a decentralizált pénzügyekről (defi) is beszélt. „A blokklánc-technológiával alátámasztott decentralizált pénzügyek hihetetlen lehetőségeket fognak kínálni” – mondta, hangsúlyozva, hogy „Ausztrália nem maradhat le az ismeretlentől való félelem miatt.”

A szenátor úgy vélekedett:

„A decentralizált pénzügyek vagy defi a pénzügyi technológia feltörekvő és gyorsan fejlődő területe, amely hatalmas lehetőségeket rejt magában.”

Olvastad már? Michael Saylor szerint 10 év múlva 100-szorosára nőhet a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!