Ausztrál szenátor: a defi hatalmas lehetőségeket kínál

-

Jane Hume ausztrál szenátor szerint el kell ismernünk, hogy a kriptopénz nem hóbort. Hozzátette, hogy a decentralizált pénzügyekben (defi) hatalmas lehetőségek rejlenek.
„Óvatosan, de nem félve kell lépkednünk” – mondta, hangsúlyozva, hogy „Ausztráliát nem hagyhatja lemaradni az ismeretlentől való félelem”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ausztrál szenátor szerint a kripto nem fog eltűnni, „hihetetlen” lehetőségeket lát a defi-ban.

Jane Hume ausztrál szenátor a kriptopénzekről és a decentralizált pénzügyekről (defi) beszélt hétfőn az Australian Financial Review Super & Wealth Summiton Sydneyben tartott beszédében.
Hume Ausztrália nyugdíjszolgáltatásokért, pénzügyi szolgáltatásokért és a digitális gazdaságért felelős minisztere. Emellett ő az országban a nők gazdasági biztonságáért felelős minisztere is.
Hume utalt az ausztrál szenátusi bizottság nemrégiben készült jelentésére, amely szerint az ausztrálok 17%-a fektet kriptopénzeke, és hangsúlyozta:
„Ez egy olyan eszközosztály, amely megragadta a szíveket és az elméket, de ezen túlmenően – bármit is gondoljunk személy szerint – ez egy olyan technológia, amely nem fog egyhamar eltűnni”.
A szenátor hangsúlyozta:

„Ezért iparágként és kormányként el kell ismernünk, hogy ez nem egy hóbort. Óvatosan, de nem félve kell lépnünk.”

Hume nem először mondta, hogy a kriptopénz nem hóbort. Májusban hasonlóan nyilatkozott: „Szeretnék valamit világossá tenni: a kriptopénz nem hóbort. Ez egy olyan eszközosztály, amelynek a jelentősége növekedni fog.”
Hume hétfői felszólalása során arról is beszélt, hogy az ország legnagyobb bankja, a Commonwealth Bank of Australia (Commbank vagy CBA) is beszáll a kriptóba.

A bank a hónap elején jelentette be, hogy partnerségre lépett a Gemini kriptopénzváltóval, „hogy lehetővé tegye ügyfelei számára a bitcoin és más kriptopénzek tartását és használatát a 6,5 millió felhasználóval rendelkező banki alkalmazásán keresztül” – ismertette a szenátor.

„Ezzel a CBA lesz az első ausztrál bank – és egyike annak a mindössze maroknyi banknak világszerte –, amely ilyen hozzáférést biztosít ügyfeleinek”.

Emellett a Commonwealth Bank vezérigazgatója, Matt Comyn a múlt héten azt mondta, hogy bár „látunk kockázatokat a kriptóban való részvételben”, „nagyobb kockázatokat látunk abban, ha nem veszünk részt.”

Hume a decentralizált pénzügyekről (defi) is beszélt. „A blokklánc-technológiával alátámasztott decentralizált pénzügyek hihetetlen lehetőségeket fognak kínálni” – mondta, hangsúlyozva, hogy „Ausztrália nem maradhat le az ismeretlentől való félelem miatt.”
A szenátor úgy vélekedett:

„A decentralizált pénzügyek vagy defi a pénzügyi technológia feltörekvő és gyorsan fejlődő területe, amely hatalmas lehetőségeket rejt magában.”

Olvastad már? Michael Saylor szerint 10 év múlva 100-szorosára nőhet a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!