Az új LUNA mainnet elindítása akkor történik, amikor más jól ismert altcoinok esetében továbbra is fennállnak a problémák.

A Bitcoin (BTC) elemzői május 28-án egy újabb frusztrációval teli nappal szembesültek, mivel a BTC/USD nem volt hajlandó felfelé vagy lefelé volatilitást kínálni.

BTC/USD 1 napos gyerty grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

„Nem az a szétválás, amire vágytunk”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a legnagyobb kriptopénz egy szűk rövid távú sávban ragadt a hétvégén.

A mélyebb korrekció elkerülésére korábban előrejelzett támaszszintek a május 27-i Wall Street-i kereskedésben kitartottak, de a magasabbra pattanás hasonlóan elmaradt, miközöben a kommentátorok friss jeleket kerestek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Rövid ellenállás és hosszú támasz, amíg valamelyikük meg nem törik. Tartsd egyszerűnek a tartományokat, mivel ezek azért vannak, hogy likviditást teremtsenek a trend folytatásához vagy megfordulásához” – foglalta össze Crypto Tony egy nemrég megjelent tweetjében.

Mások a Bitcoin relatív alulteljesítésére összpontosítottak a részvényekhez képest, amelyek a hét végén emelkedéssel zártak. Az S&P 500 május 27-én 2,47%-ot, míg a Nasdaq Composite index 3,33%-ot emelkedett.

A Bitcoinnal ellentétben a részvénypiacok a legtöbbet hozták ki az amerikai dollár erejének folyamatos csökkenő tendenciájából.

Az amerikaidollár-index (DXY) a nap folyamán 101,6 pont körül mozgott, ami a legutóbb 2002 végén látott csúcsot jelentő 105-ös értékről esett le.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Matthew Hyland elemző megjegyezte, hogy az index megfordulása azt jelenti, hogy az most megkérdőjelezi az év eleje óta tartó általános emelkedő trendjét.

Do Kwon megerősítette a LUNA újjászületését

Az altcoinoknál a vitatott Terra blokkláncprotokoll újraélesztését sántító teljesítmény fogadta.

A Terra társalapítója, Do Kwon megerősítette a házon belüli LUNA token új mainnetjének elindítását a nap folyamán.

Ugyanakkor egyre nagyobb aggodalomra adtak okot más nagy altcoinprojektek, nevezetesen a Celsius (CEL), amelynek kevesebb mint egy hét alatt sikerült 0,80 dollárról 0,50 dollár körüli szintre esnie.

CEL/USD 1 órás gyertya grafikon (FTX). Forrás: TradingView

Hasonló sorsra jutott a Hex (HEX), egy olyan projekt, amely egész fennállása alatt gyanút keltett, és az egy héttel ezelőtti alig több mint 0,11 dollárról 0,05 dollár alatti mélypontra zuhant.

A piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta mindazonáltal lemásolta a Bitcoin alacsony volatilitású viselkedését a cikk írásának időpontjáig eltelt 24 órában, és csak a Dogecoin (DOGE) mutatott észrevehető mozgást, ezúttal felfelé, hogy visszaszerezze a 0,08 dollárt.

DOGE/USD 1 órás gyertyás grafikon (Binance). Forrás: TradingView

Olvastad már? A bálnák miatt nem eshet tovább az árfolyam?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.