Az Ethereum 2.0 egyik legaktívabb teszthálózata jól halad, máris 22 000 hitelesítő csatlakozott hozzá.

Az átállás a proof of stake rendszerre ugyan még messze van, de úgy tűnik egyre nagyobb az érdeklődés iránta.

Kamatkoztatók csatlakoznak az Ethereum 2.0 legnagyobb hálózatához

Az Ethereum nem tudott olyan gyorsan átállni a bányászásról a proof of stake (POS) rendszerre, mint ahogy azt korábban ígérték.

A rendszer ennél sokkal kisebb léptekkel halad. Ugyanakkor az ether gazdaságában érdekelt emberek próbálnak egy lépéssel előrébb járni, a POS-rendszer tesztelésével.

A Prysmatic Labs elindította az egyik legnagyobb teszthálózatot, amely bőven felülmúlja a korábbi egy klienses teszteket. A hálózat január 9-én indult és máris sok tranzakció hitelesítő csatlakozott hozzá.

„Nagyjából 100%-os a 22 000 aktív hitelesítő részvétele a világ első ETH” tesztszerverén.” mondta Preston van Loon, a Prysmatic egyik fejlesztője.

„22 000 hitelesítő van, aki ellenőrzi a kulcsokat. Ez nagyjából 5-10 különálló üzemeltetőt jelent. Lehet, hogy több, de nehéz megmondani, hogy kinél vannak a kulcsok és kik azok, akik csak megfigyelők.” – tette hozzá

Raul Jordan szerint a Prysmatic az eddigi legnagyobb teszthálózatot indította, ami bíztató jel a második legnagyobb kirptohálózat jövőjét illetően.

A Prysmatic arra kérte a hackereket, hogy próbálják megtámadni a hálózatot. Az átállás azt Ethereum 2.0 hálózatra nagyon kockázatos lesz, az egész ökoszisztémát érinteni fogja.

A valós résztvevők száma azonban sokkal alacsonyabb. Ez azt mutatja, hogy az elején kevesen állhatnak át a POS-rendszerre, ugyanis az átállás kiszorítja a már jól felépített bányarendszert.

10 millió ether kerülhet zárolásra a POS-rendszerrel

Vitalik Buterin becslése alapján akár 10 millió ether is zárolásra kerülhet az új kamatozási rendszerrel.

Ezzel az ether inflációja is csökkenni fog, a kamatozása pedig nagyjából évente 6% lesz. Azonban a rendszernek elég résztvevőt kell találnia, aki kamatoztatná ethertartalékát.

Az etherjutalom változó lesz, és minél több ether kerül zárolásra, arányosan annál kevesebbet fog kapni mindenki. Így próbálják távol tartani a „bálnákat” akik elvennék a jutalom és a hatalom nagy részét.

Az Ethereum 2.0-át már több mint egy éve bejelentették és a legoptimistább becslések szerint legkorábban hat hónap múlva indulhat. A szkeptikusok azonban további csúszásokra számítanak.

A teszthálózat iránti érdeklődés ellenére sokan kételkednek abban, hogy a bányászok átállnának-e egy olyan alternatív blokkláncra, amely veszélyeztetné a decentralizált pénzügyi alkalmazásokat, ugyanis értéküket nagy részben az Ethereum hálózatának biztonsága adja.

Az ether értéke 176,73 dolláron állt a legújabb emelkedéssel, amivel közel jár az összeomlás előtti 180 dolláros árfolyamhoz.

Olvastad már? Az új orosz miniszterelnök kedveli a kriptót?

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂