2,1 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt a Genesis

-

A csődbe ment hitelezési platform hatalmas mennyiségű GBTC értékpapírt értékesített, a befolyó összeget viszont nem hagyta dollárban, hanem azonnal átváltotta bitcoinra, hogy annak a segítségével kártalanítsa az ügyeleit.

A Bloomberg híradásából az derül ki, hogy a GBTC-t április másodikán bocsátotta áruba a cég.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Genesis február elején kérvényezte a bíróságtól, hogy eladhassa a birtokában lévő GBTC készletet, az árfolyam viszont azóta nagyjából 50%-ot emelkedett, 58,5 dollárra.

A vállalat 36 millió GBTC részvénnyel rendelkezett, amelyek februárban 38,5 dolláros áron cseréltek gazdát.

A teljes értékesített mennyiség így elérte a 2,1 milliárd dollárt, amely lehetővé tette a Genesisnek, hogy 32041 bitcoint vásároljon, darabonként 65685 dolláros árfolyamon.

A vállalat a nyilatkozatai alapján bitcoinban fogja kifizetni a károsultakat. A cikk írásakor ez a tétel már összesen 2,18 milliárd dollárt ér.

genesis

A Coinbase tőzsde nemrégiben nyilatkozott úgy, hogy a nézeteik szerint nem járhat nagy hatással a kriptopiacra egy ilyen nagy mennyiségű eladás, amelyet a Genesis akar végrehajtani.

Emellett akkor úgy fogalmaztak, hogy a pénz vélhetően el sem fogja hagyni a kriptopiacot, hanem más termékbe fog átkerülni.

A véleményüket azzal indokolták, hogy a csődeljárási szabályok alapján a cég a károsultakat vagy magával a GBTC-vel nem kárpótolhatja, viszont átválthatja bitcoinra, vagy készpénzre, és ezzel hajthatja végre a kifizetéseket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Genesis anyacége, a Digital Currency Group a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a leányvállalata, a Genesis valójában többet fog kifizetni az ügyfeleinek, mint amennyire azok valójában jogosultak lennének.

Február elején már olyan hírek láttak napvilágot a sajtóban, hogy a Genesis kárpótlási terveiben százmillió dolláros nagyságrenddel több pénz szerepel, mint amennyire igényt nyújtottak be a cég korábbi felhasználói, hitelezői.

A Genesis több, mint egy éve, 2023 januárjában jelentett csődöt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A LINK jó hosszú távú befektetést jelent-e a portfóliód számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!