2022-es kriptotél – ezt várják a veteránok

-

Iparági vezetők azt jósolják, hogy a bitcoin következő bikafutása valószínűleg 2024-ben vagy 2025 elején következik be, a Bitcoin negyedik feleződése környékén.
Mivel a múlt héten a teljes kriptopénzpiaci kapitalizáció 2 billió dollár alá süllyedt, a kriptopiac vezetői körében egyre gyakrabban merül fel egy esetleges folyamatos medvepiac vagy „kriptotél” gondolata.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptopiacon – sokak várakozásaival ellentétben – a bitcoin (BTC) 2021-ben nem tudott 68.000 dollár fölé emelkedni, és 2022 elején tovább zuhant 40.000 dollár alá, jelentős veszteségeket okozva az olyan nagy kriptobefektetőknek, mint amilyen például a MicroStrategy.
Vitalik Buterin, az Ethereum blokklánc társalapítója szerint azonban egy esetleges kriptotél elég hasznos lenne az iparág számára, mivel lendületet adhat a technológia fejlesztéséhez.
Az alacsonyabb kriptoárfolyamok hozzájárulhatnak a hosszú távon fenntartható projektek fejlődéséhez, miközben elterelik a rövid távú spekulatív figyelmet – mondta Buterin egy szombati Bloomberg-interjúban:

„A tél az az időszak, amikor sok ilyen alkalmazás elesik, és láthatjuk, hogy mely projektek azok, amelyek valóban hosszú távon fenntarthatóak, mind a modelljeikben, mind a csapataikban és az embereikben”.

A 28 éves kriptopénzmilliárdos rámutatott, hogy azok az emberek, akik „mélyen benne vannak a kriptóban, és különösen a dolgok építésében”, valójában üdvözlik a medvepiacot.
„Üdvözlik a medvepiacot, mert amikor vannak ezek a hosszú időszakok, amikor az árak hatalmas összegekkel emelkednek – ez nyilvánvalóan sok embert boldoggá tesz –, de ugyanakkor hajlamos sok nagyon rövid távú spekulatív figyelmet is magára vonzani” – tette hozzá Buterin.

Ha ez igaz, akkor a kriptopénzprojekteknek biztosan lesz elég idejük a technológia fejlesztésére a következő raliig, mivel egyes kriptoszakértők szerint a következő bikapiac csak 2024 végén érkezik meg.
Du Jun, a Huobi kriptotőzsde társalapítója úgy véli, hogy a következő bitcoinbikapiacra csak 2024-ben kerül sor, és valószínűleg a bitcoin negyedik feleződése után következik be, ami várhatóan 2024 júliusában lesz.
Mindhárom korábbi BTC-feleződés, beleértve az előzőt is, amely 2020-ban történt, a Bitcoin árfolyamának későbbi növekedését váltotta ki az új BTC-kibocsátás programszerű lassulása miatt.
A négyévente csak egyszer történő, közelgő bitcoinfeleződés a bitcoin blokkjutalmat 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkenti.

A 2018-as masszív kriptotélre utalva, amely a második Bitcoin-feleződést és az azt követő 2017-es ralit követte, Du hangsúlyozta, hogy a kriptopiac a feleződésekhez kötött ciklusokban mozog, kijelentve:

„Ha ez a kör folytatódik, akkor most egy medvepiac korai szakaszában vagyunk. Ezt a ciklust követve csak 2024 végén, 2025 elején üdvözölhetjük a Bitcoin következő bikapiacát”.

A Bitcoin feleződésének grafikonja. Forrás: A bitcoin árfolyamának alakulása: Natixis

Du hozzátette, miszerint nagyon nehéz pontosan megjósolni a kriptopiaci ciklusokat, mert sok más tényező is közrejátszik, többek között olyan geopolitikai kérdések, mint a potenciális háború, a covid-19 és mások.
Korábban Jirayut Srupsrisopa, a thaiföldi székhelyű Bitkub Capital Group Holdings kriptotőzsde vezérigazgatója is azt jósolta, hogy a Bitcoin és a szélesebb kriptopiacok „aranykora” 2024-ben következik be a BTC feleződése miatt.
2021 végén a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell szintén egy potenciálisan közelgő kriptotélről beszélt, kijelentve, hogy minden, ami 40.000 dollár alatt van, „vásárlási lehetőség”.

A cikk írásakor a bitcoinnal 37.653 dolláron kereskednek, ami több mint 33%-os csökkenést jelent az elmúlt 365 napban a CoinGecko független kriptoadat-aggregátor adatai szerint.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!