2017 óta nem történt ilyen jelentős frissítés a Bitcoin hálózatán – 7 nap múlva érkezik

-

A Taproot-frissítés a Bitcoin-bányászok (bányászcsomópontok) 90%-os konszenzusának elérése után került bevezetésre.
A valós felhasználási esetek minden kriptoökoszisztéma egyik fő elfogadási hajtóereje, ami a Bitcoin-hálózatra is igaz.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A következő hét napban a Bitcoin-protokoll Taproot upgrade néven egy soft forkon esik át, amelynek célja a hálózat adatvédelmének, hatékonyságának és okosszerződések képességének javítása.
A Taproot a Bitcoin első nagyobb frissítése 2017 augusztusa óta, amikor is bevezetésre került a Segregated Witness (SegWit), és amelynek eredményeképpen elindult a Lightning Network.
Míg az előző elágazás elsősorban a tranzakciók alakíthatóságát és a Bitcoin-hálózat skálázhatóságának javítását célozta, a Taproot frissítés célja a tranzakciók hatékonyságának és a magánélet védelmének növelése, valamint az intelligens szerződésekkel kapcsolatos kezdeményezések támogatása.
A Taproot frissítést azután fogadták el, hogy a Bitcoin-bányászok (bányászcsomópontok) körében 90%-os konszenzust ért el a róla szóló javaslat.
Ugyanezen a napon, 2021 júniusában Hampus Sjöberg Bitcoin-fejlesztő az alábbi bejelentést tweetelte:


A Taproot soft forkkal bevezetésre kerül a Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST), amely egy olyan feltételt vezet be, amely lehetővé teszi, hogy a fogadó és a küldő fél együtt írja alá az elszámolási tranzakciót.
Ezen kívül a Taproottal bevezetésre kerül a Schnorr Signature, egy olyan algoritmus, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több aláírást egyetlen tranzakcióhoz egybe foglaljanak, csökkentve a hagyományos és a több aláírású tranzakciók közötti eredendő látható különbséget.

A Schnorr aláírási séma a felhasználó privát és nyilvános kulcsainak módosítására is használható, olyan módon, hogy ellenőrizhető legyen az egyes tranzakciók jogszerűségének megerősítése.
A Gregory Maxwell által 2018 januárjában előterjesztett eredeti Taproot-javaslat szerint:

„Úgy vélem, hogy ez a konstrukció a lehető legnagyobb anonimitást teszi lehetővé az okos szerződések számára azáltal, hogy a lehető legegyszerűbb fizetéseknek látszanak. Mindezt úgy éri el, hogy a szokásos esetben nem igényel többletköltséget, nem hivatkozik semmilyen vázlatos vagy nem praktikus technikára, nem igényel extra köröket a szerződés résztvevői közötti interakcióban, és nem igényli más adatok tartós tárolását.”

A cikk írásakor a Sjöberg által létrehozott Taproot.Watch weboldalon látható, hogy a Taproot frissítés november 14-én aktiválódik az 1020. blokk sikeres kibányászása után.
Éppen a múlt hónapban a Bitcoin-hálózat napi elszámolási értéke minden idők legmagasabb értékét érte el, miután 31 milliárd dollár értékű on-chain tranzakció került rendezésre.
A 2020-as év elejéhez képest a hálózat napi elszámolási volumene 40-szeresére nőtt, amit a Bitcoin Salvadorban és más joghatóságokban való általános elterjedése is támogat.


„[A Bitcoin-hálózat] jelenleg ~190 ezer dollárt rendez el másodpercenként. Hasonlítsuk ezt össze a Visa által az amerikai ügyfelek esetében alkalmazott 130k dollár/másodperc és a Mastercard által alkalmazott 55k dollár/másodperc értékkel” – mondta Willy Woo on-chain-elemző.

Olvastad már? Normális a mostani konszolidáció – ha marad a támasz, jöhet a 80.000 dollár

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!