2 billió dolláros piaci kapitalizáció alatt nem lesz bitcoin ETF

-

Az Ark Investment ügyvezetője szerint a SEC visszafogja utasítani a kriptós ETF-kérelmeket, amíg a piac nem ér el egy bizonyos méretet.

A bitcoin, és a többi kriptopénz teljesítményét követő ETF régóta szerepel a közösség kívánságlistáján. Mind a lakossági kisbefektetők, mind a professzionális kereskedők várják már egy ideje.

Egy ETF segítségével bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy pénzt fektessen a kriptopénzekbe szabályozott, legális, megbízható platformokon keresztül, minimális kockázattal.
A befektetők régóta várják, hogy végre legyen ilyen termék, és most egy alap vezetője úgy véli, még várniuk kell egy keveset.
Cathie Wood, az Ark Investment kriptopénzes divíziójának a vezetője egy most folyó rendezvényen beszélt erről a témáról, és elmondta, szerinte az USA piacán még eltart egy darabig, míg ilyen tőzsdei termékkel kereskedhetünk.
Ahhoz, hogy a szabályozók egyáltalán megfontolják egy bitcoin ETF engedélyezését, a kriptopiacnak el kellene érnie a 2 billió dolláros kapitalizációt. A BTC eddigi rekordja a 700 milliárd dollár, szóval még növekedni kell, nem is keveset.

„A piac előbb vagy utóbb mindent igényt ki szokott elégíteni. Mikor a kapitalizáció meghaladja mondjuk a 2 billió dollárt, onnantól lehet azt mondani, hogy a SEC érdemben foglalkozhat egy ETF ügyével.”

Már több USA cég is próbálkozott ETF indításával, de egyelőre mindegyik kérvényt elutasította a tőzsdefelügyeleti hatóság. 2018-ban egy napon dobtak vissza három beadványt is.

Biden jót fog tenni a kriptónak

Wood azt is elmondta, a Biden adminisztráció Gra Gensler személyében egy bitcoin-támogatót ültet a tőzsdefelügyelet vezetői székébe. Vélhetően az ő égisze alatt támogató környezet épül ki a kriptoipar számára, amely jó hatással lesz a piacra.
A jelenlegi tudásunk alapján a következő SEC-generáció valamilyen szinte kriptobarátibb lesz, mint amilyent a Trump-éra során tapasztaltunk.
Természetesen az árfolyamok is szóba kerültek, mégpedig a különböző befektetési alapok, intézmények, és cégek kapcsán, hogy ők vajon mikor érkeznek meg tömegesen az iparágba.

Wood szerint, ha az SP500 cégei csak a tőkéjük 1%-át allokálják bitcoinba, az 40000 dollárig emeli az árfolyamot.
Ha pedig ez az arány eléri a 2,5-6,5% közötti értéket, az árfolyam ennek hatására a 200 és 500 ezer dollár közötti sávba emelkedhet.
Valami ilyesmi lehet a hiperbitcoinizáció kezdete.

Olvastad már? 

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!