19 és 25 ezer dollár közé lőheti a bitcoint a legújabb CPI

-

Az idei Valentin-nap a bitcoin kereskedők számára nem a szerelemről, hanem a makrogazdasági adatokról szólt.

A Bitcoin-bikák egy ismerős forrásból származó teszttel néznek szembe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin folyamatos elutasítást mutatott a 22.000 dolláros szint alatt február 14-ig, ahogy a piacok felkészültek a makrogazdasági adatok hatására.

bitcoin

BTC/USD 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

Bitcoin vs. CPI: „várható volatilitás”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD nem tudott 21.800 dollár fölé bővülni az Egyesült Államok januári fogyasztói árindex (CPI) adatainak megjelenése előtt.

A már „legfontosabb” CPI-közleménynek nevezett, magyar idő szerint 14.30-kor esedékes adat klasszikus volatilitás-katalizátor a kockázati eszközök számára.

A kriptopiaci résztvevők így mozgalmas kereskedési napra számítottak, 19.000 és 25.000 dolláros potenciális célpontokkal, attól függően, hogy az eredmények mennyire maradnak el a becslésektől.

„Valószínűleg tapasztalni fogjuk azt a 24-25k dolláros bitcoin-pumpot, ha a holnap reggeli CPI-szám további dezinflációt mutat pozitív irányba”írta Venturefounder, a CryptoQuant on-chain analitikai platform egyik munkatársa egy Twitter-bejegyzésben.

Fogyasztói árindex (CPI) grafikon.

Az éves szintű CPI várhatóan 6,2% lesz az előző havi 6,4%-kal szemben, míg a havi érték 0,1%-ról 0,5%-ra emelkedik.

„Viszonylag magas várakozások, ha ezt a korábbi trenddel kombináljuk” – érvelt a Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe, az Eight kereskedőcég alapítója és vezérigazgatója a nap folyamán.

Van de Poppe már a bitcoin jelenlegi visszalépésének „végső szakaszára” fogadott. Szerinte a 20.500 dollár a bikák számára kulcsfontosságú szint, amelyet tartaniuk kell.

BTC/USD kommentált grafikon. Forrás: Michaël van de Poppe/ Twitter

A CPI kulcsfontosságú a kriptó veszteségeinek meghatározásához

A QCP Capital kereskedőcég eközben legutóbbi piaci frissítésében elmondta, miszerint a legnagyobb aggodalomra az adatokon túli tényezők adnak okot.

A Paxos blokklánccég ellen folyó jogi eljárás a Binance tőzsde BUSD stabilcoinjának kibocsátása miatt – figyelmeztetett – csak a jéghegy csúcsa lehet az amerikai szabályozási politikát illetően.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

„Mivel a szabályozói kalapács még mindig az iparág ellen van (valószínűleg a 2024-es választásokig), a kriptopiac felfelé ívelése ebből a szempontból most még visszafogottabbnak tűnik” – írta.

„Ezért a mai CPI-adat döntő fontosságú a kriptó árfolyamcsökkenése mértékének eldöntése szempontjából.”

A QCP hozzátette: a várakozások és a valóság közötti eltérést jelzi, hogy a Federal Reserve kamatcsökkentést hajt végre annak ellenére, hogy az infláció elméletileg alábbhagy.

„A kamatok piacán most 5,2%-os végkamatot árazunk, amelyet december 23-ig 30 bázispontos csökkentés követ – ez monumentális lépés a mindössze 2 héttel ezelőtti 4,9%-os végkamathoz és 50 bázispontos csökkentéshez képest” – emelte ki a jelentés.

„A kockázati eszközök nyilvánvalóan nem alkalmazkodtak a kamatvárakozások e növekedéséhez, és arra számítunk, hogy a mai adat minden piacot összhangba hoz – legyen szó akár a részvények túlzott eladásáról (a vártnál magasabb szám esetén), akár a kamatok ralijáról (a vártnál alacsonyabb szám esetén).”

A Fed csak március harmadik hetében hívja össze kamatmódosító ülését, előtte pedig újabb CPI-adat várható.

Makroeszközök kommentált grafikonja. Forrás: QCP Capital

Olvastad már? Nem bocsáthat ki Binance USD-t a Paxos?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!