A Canaan 2 dolláros árfolyam fölé akarja növelni részvényárfolyamát.

A kínai Canaan kriptopénz bányászcég 10 millió dolláros részvény visszavásárlási programot indít.

Szeptember 8-án a Nasdaq által is listázott cég hivatalosan is bejelentette, hogy igazgatói tanácsa úgy döntött 10 millió dollárnyi részvényvisszavásárlásba kezdenek amerikai ADS részvényeikből.

A bejelentés szerint a Canaan 15 A osztályú hagyományos részvényt és/vagy részvényeket fog visszavásárolni az elkövetkezendő 12 hónap során szeptember 22-ei kezdéssel.

A visszavásárlás keretében a bányászcég időnként visszavásárol amerikai részvényeket a nyílt piacon keresztül az akkori részvényárfolyamot, emellett privát tranzakciókban és blokkkereskedésekben és ezek „bármilyen keverékében.”

A bejelentés szerint a Canaan az SEC 1934-es értékpapírtörvényeinek és a 10b5-1 és/vagy a 10b-18 szabályoknak megfelelően végzi a visszavásárlásokat.

A visszavásárolt amerikai részvények száma és a visszavásárlások menete több tényezőn is múlik, mint az árfolyam, a forgalom, a piac általános helyzete, a Canaan tőkefeltételei és az általános üzleti helyzet.

A részvényvisszavásárlások során a cégek visszavásárolják saját részvényeiket a piacról. Általában ezzel az a cégek célja, hogy növeljék részvényárfolyamukat és így javítsanak a cég pénzügyi megítélésén.

A kínai Canaan az első kriptobányász cég, melyet listáztak egy amerikai tőzsdén. 2019 novemberében részvénykibocsátást indított a cég a Nasdaq tőzsdén, 90 millió dollárt szedtek össze, így 10 millió részvényt indult 9 dolláros árfolyamon, amely a vártnál 75%-kal kisebb összeg.

A Canaan részvényárfolyama nagyot esett azóta, 9 dollár fölé soha nem is emelkedett. 2020 márciusában a CAN árfolyama 3 dollár alá esett, miután befektetők közös peres eljárást indítottak a cég ellen.

A vádak szerint a Canaan félrevezette a befektetőket a cég pénzügyi állapotáról.

2020 májusában 6 dollárig emelkedett az árfolyam, de azóta hatalmas eladássok történtek, szeptember 4-én már 1,9 dollárig esett a részvényárfolyam.

Forrás: Nasdaq

A Canaan azt követően jelentette be a visszavásárlási programot, hogy javulni kezdtek a cég mutatói. Augusztus végén a Canaan kiadta 2020 második negyedévi eredményeit, amelyben évről évre és negyedévről negyedévre növekedést mutatott a cég.

A cég emellett jelentősen csökkentette veszteségeit, 2019 második negyedévében még 38 millió dollárról, 2020 második negyedévére 2,4 millió dollárra.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂