10 hónapja nem csökkent ilyen nagyot a bányászati nehézség

-

A napokban a Bitcoin hálózatán a bányászati nehézség újabb igazításon ment keresztül. 4,3%-os csökkenést tapasztalhattunk, alig két héttel azután, hogy minden idők legmagasabb értékére kúszott ez a mutató.
Május 12-én döntötte meg a rekordot a hálózat, a nehézség 31,251 billióra emelkedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közösségben mindig is ünnepelt tény a hálózat rezilienciája, és az, hogy ez többek között a növekvő nehézségnek is köszönhető.
Ennek ellenére most mégis esést láthattak a bányászok, a napokban történő kiigazítás során 29,897 billióra húzódott vissza a nehézség.
Az előző tíz hónap során a kriptós sajtót többször is bejárta a hír, hogy a hálózati nehézség újabb és újabb rekordokat döntött meg, miután tavaly nyáron hatalmasat esett.
2021 május 29. és július 22. között összesen 45,4%-kal csökkent a nehézség mértéke.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Azóta a hálózat erősödése töretlen, a nehézség pedig 128,56%-kal növekedett, új rekordot beállítva. A jelenlegi 4%-os csökkenés ellenére is még mindig a Bitcoin hálózata a világ legbiztonságosabb blokklánca.
A nagy hálózati aktivitás sok számítási kapacitást igényel, hogy hitelesítve lehessenek a tranzakciók. Ezzel lehet megakadályozni, hogy a rosszindulatú szereplők például 51%-os támadást indítsanak, hogy dupla költést végezhessenek.
A hálózati hashráta és a bányászati nehézség mára akkora, hogy nagyon nagy nehézségek árán lehetne egy ilyen dolgot kivitelezni.
A sajtóban nemrégiben ilyen témák kapcsán Dania Gonzalez is nyilatkozott, egy El salvadori tisztviselő, akit arról kérdeztek, hogy milyen társadalmi hatásai vannak, hogy hivatalos fizetőeszközzé tették az országban a bitcoint.

Elmondása alapján El Salvador stratégiai befektetésként tekint a bitcoinra, az elért nyereséget pedig infrastruktúra-fejlesztésre fordítják, például iskolát, vagy állatkórházat építenek.

„Nayib Bukele nem csinált mást, mint BTC-t vett, majd a megfelelő pillanatban adott is el belőle.”

Ezt a stratégiát vélhetően nem befolyásolja, hogy a Bitcoin most megtörte a 10 hónapos diadalmenetet, és egy pár százalékos csökkenéssel visszahúzódott a bányászati nehézség.

Olvastad már? Nem kevés hányadát teszi ki a kriptobányászat az orosz energiafogyasztásnak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!